Ειδήσεις

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αλκαζάρ


Με μαθητές του 31ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ξεκίνησε για την αυτή τη σχολική χρονιά η εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας κ. Αλέξανδρος Μπατζανούλης,  η διευθύντρια της διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μπαξεβάνου αλλά και η

Υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων κ. Χατζημίχου καλωσόρισαν τους μαθητές και τους δασκάλους τους και αφού απεύθυναν χαιρετισμό οι εκπαιδευτές του πάρκου παρουσίασαν στους μαθητές τις πρώτες έννοιες και αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Έπειτα ακολούθησε η πρακτική εξάσκηση των μικρών μαθητών με τα αυτοκινούμενα οχήματα.

Η πρωτοβουλία του Δήμου και συγκεκριμένα η πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας για αξιοποίηση του  Π.Κ.Α  βρήκε και φέτος κατευθείαν ανταπόκριση στα Δημοτικά Σχολεία της Πόλης .

Άλλωστε, το Π.Κ.Α είναι το ίδιο ένα ανοιχτό σχολείο στο οποίο οι μαθητές με την βοήθεια των εκπαιδευτών διδάσκονται κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια .

Η επίσκεψη στο Πάρκο έχει ως σκοπό την διεξαγωγή ενός διαφορετικού ευχάριστου βιωματικού μαθήματος που αφορά κυρίως του κανόνες που οφείλουν να γνωρίζουν οι μαθητές ώστε να κινούνται σωστά και με ασφάλεια ως πεζοί στους δρόμους της πόλης, ως ποδηλάτες αλλά και πώς να συμπεριφέρονται ως επιβάτες κάποιου οχήματος. Επιπρόσθετα,  ο λόγος για τον οποίο οι μαθητές βρίσκονται και στην θέση του οδηγού είναι για να κατανοήσουν οι μαθητές πως λειτουργεί ο οδηγός και το όχημα στο δρόμο, την δυσκολία του να οδηγεί κάποιος καθώς και γιατί και πως κινδυνεύει ο πεζός από τα οχήματα στο δρόμο.

Το Π.Κ.Α θα λειτουργεί  για την εκπαίδευση των μαθητών της Δ’ τάξης Δημοτικού κάθε Δευτέρα , Τετάρτη , Παρασκευή  τις ώρες 9:00-12:00 μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στα τηλέφωνα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Νεολαίας .

Προηγούμενο άρθρο ΔΑΚΕ Λάρισας : Υποχρεωτικές μετακινήσεις σε Δ.ΙΕΚ
Επόμενο άρθρο Αγιασμός στον νέο Παιδικό Σταθμό της Τερψιθέας