Ειδήσεις

Μάξιμος : Επιβεβλημένη η άμεση στελέχωση των Διοικητικών Δικαστηρίων


«Ποιοί είναι οι λόγοι της μείωσης του αριθμού των προκηρυσσόμενων θέσεων, για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, σε 98 παρά τις αρχικές προβλέψεις για 130 και αν, σύμφωνα με τις ήδη καταγεγραμμένες ελλείψεις των Διοικητικών Δικαστηρίων, αυτές οι θέσεις είναι επαρκείς για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η ερώτηση, που συνυπογράφει ο κ. Χαρακόπουλος -με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστο Mπουκώρο- αναφέρει ότι «με το τεύχος Γ΄ 834 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 63868/8-9-2016 προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων στην εν λόγω προκήρυξη είναι 98».

Ωστόσο, οι υπογράφοντες βουλευτές επισημαίνουν ότι «σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση, η προεισαγωγική εκπαίδευση της ΚΓ΄ σειράς προέβλεπε 130 σπουδαστές, με το ενδεχόμενο, μάλιστα, της αύξησης του αριθμού, “εφόσον υπάρξουν σπουδαστές προηγούμενης εκπαιδευτικής σειράς που δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτηση ή τυχόν ισοβαθμήσαντες που θα προκύψουν από την διαδικασία του εισαγωγικού διαγωνισμού”».

Ως εκ τούτου εγείρονται ερωτήματα από τη μείωση του αριθμού των προκηρυσσόμενων θέσεων των σπουδαστών, δηλαδή 32 άτομα λιγότερα από την αρχική πρόβλεψη για 130». Τέλος, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι «είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για άμεση στελέχωση των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, δεδομένης της συσσώρευσης των υποθέσεων και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην απονομή δικαιοσύνης».

Προηγούμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας για το έργο ηλεκτροκίνησης Λάρισας - Βόλου
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός : Επιπλέον 970 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ εξασφάλισε η Ελλάδα