Ειδήσεις

Εκδηλώσεις Οκτωβρίου Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας


Στις 7 Οκτωβρίου, Παρασκευή, ώρα 6.00 μ.μ. Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Εκδήλωση με τίτλο: Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα. Διαδρομές στο χώρο και το χρόνο. Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών.

Διοργάνωση: Σύλλογος ο Ιπποκράτης στη Λάρισα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

10 Οκτωβρίου, Δευτέρα, ώρα 10 π.μ. Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Εκδήλωση σχολικών μονάδων αφιερωμένη στον Ολυμπισμό.

Διοργάνωση: Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

11 Οκτωβρίου, Τρίτη, ώρα 7.30μ.μ. Αύλειος χώρος Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ντελή «Ο καλλιτέχνης» (εκδόσεις Κέδρος) από τον αρχαιολόγο Λ. Χατζηαγγελάκη.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με την υποστήριξη του Μουσείου.

13 Οκτωβρίου, Πέμπτη, ώρα 6.30μ.μ. Αμφιθέατρο Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

Παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Μαλλιά με τίτλο Ολυμπισμός.

Διοργάνωση: Δίκτυο Περραιβία και Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

20 και 21 Οκτωβρίου, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί. Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου με τίτλο «Λαμπερές ιστορίες φωτιάς στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Από το πυρ βγαίνουν όλα και όλα στο πυρ ξαναγυρνούν…».

20 έως 23 Οκτωβρίου, Πέμπτη έως Κυριακή. Ελεύθερη είσοδος στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016».

30 Οκτωβρίου, Κυριακή, ώρα 6.30μ.μ. Αμφιθέατρο Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

Παρουσίαση του βιβλίου Corpus des Inscriptions d’ Atrax en Pelasgiotide (Thessalie),  (Σύνταγμα των επιγραφών του Ἀτραγα της Πελασγιώτιδας), έκδοση της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών. Θα μιλήσουν ο Κώστας Σπανός, Διευθυντής του Θεσσαλικού Ημερολογίου και εκ των συγγραφέων του βιβλίου ο  Αθανάσιος Τζιαφάλιας, επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων και ο Bruno Helly, επιγραφολόγος.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και όπλα
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση στο Β΄ Αρχαίο θέατρο Λάρισας