Ειδήσεις

Συνάντηση Μάξιμου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπ/γείου Φαλάνης


Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες εξαιτίας του διαφορετικού ωραρίου προσέλευσης των μαθητών του δημοτικού από εκείνο του νηπιαγωγείου έθεσαν στον υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Φαλάνης κ. Πόπη Καραμούστου  και ο Γραμματέας του Συλλόγου και μέλος του Τ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Φαλάνης κ. Ρένος Καρυώτης.

Οι γονείς ή οι συνοδοί των μαθητών που τυγχάνει να έχουν παιδιά στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο αναγκάζονται, λόγω των διαφορετικού ωραρίου προσέλευσης (8:00-8:10 στο Δημοτικό και 8:20-8:30 στο Νηπιαγωγείο), να αναμένουν έως και 20 λεπτά, γεγονός που ταλαιπωρεί όχι μόνον τους ίδιους αλλά και τα παιδιά τους.

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «με την πρώτη εφαρμογή των ρυθμίσεων, έγιναν εμφανή σημαντικά προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς, αφενός μεν λόγω της ασυμβατότητας των ωρών προσέλευσης μεταξύ Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου, αφετέρου δε λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί στις εγγραφές των τμημάτων πρόωρης υποδοχής τόσο στο ολοήμερο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμα του Δημοτικού σχολείου, αφού για να έχουν τη δυνατότητα εγγραφής οι μαθητές/τριες θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι εργάζονται και οι δύο γονείς τους και οι μαθητές να είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Επίσης, υπάρχουν αρκετοί γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου και ζητούν να εγγραφούν στο τμήμα πρόωρης υποδοχής  για να εξυπηρετηθούν στην εργασία τους.

Είναι προφανές ότι το Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο και το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, που θεσπίστηκαν για να “απαντήσουν” στις ανάγκες της κοινωνίας και των εργαζόμενων γονέων, έχουν χάσει σήμερα τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, δεν έχουν τις απαιτούμενες ευαισθησίες και δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τις ανησυχίες των εργαζόμενων γονέων, αφού σχεδιάστηκαν με μοναδικό γνώμονα την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών. Ο σχεδιασμός αυτός, όμως, δεν απαντά στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων».

Ο κ. Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε να καταθέσει σχετική ερώτηση για το θέμα στη βουλή.

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινό μέτωπο ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ για τη διεκδίκηση ενός νέου θεσμικού πλαισίου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων