Συνάντηση του βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου με τον αναπληρωτή Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

23 Σεπτεμβρίου 2016

Tην Πέμπτη 22-09-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκου Παπαδόπουλου με τον αναπληρωτή Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη και τον πρόεδρο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βόλου «Αίγα Φυλής Σκοπέλου» κ. Βασίλη Νικολάου καθώς και με μέλη του συνεταιρισμού.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα των κτηνοτρόφων σχετικά με το πρόγραμμα καταγραφής γενετικών πόρων με το οποίο επιδιώκεται η παραγωγή ζώων με αποδόσεις μεγαλύτερες από τις μητέρες τους, ώστε να φθάσουν σε επίπεδα που να καθιστούν οικονομικά συμφέρουσα την διατήρησή του ζώου και γενικότερα με την αναγκαιότητα στήριξης και εξάπλωσης της αυτόχθονης φυλής αίγας Σκοπέλου.

Ο βουλευτής από την μεριά του συμφώνησε με τον υπουργό στο δυσάρεστο γεγονός της εγκατάλειψης των κτηνοτρόφων στο παρελθόν ενώ πρότειναν από κοινού στους κτηνοτρόφους  τον σχηματισμό ομάδας παραγωγών με αξιοποίηση προγραμμάτων με στόχο τη λειτουργία καθετοποίησης των  κτηνοτροφικών προϊόντων που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της προστιθέμενης αξίας στο παραγόμενο προϊόν. Επιπρόσθετα, ο κ. Μπόλαρης  εξήγγειλε τη συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα με την κτηνιατρική και γεωπονική σχολή στον Βόλο, μια συνεργασία που δεν θα σταθεί όπως παλαιά μόνο στην έρευνα αλλά θα έχει ως απώτερο στόχο οι ερευνητικές δραστηριότητες να φθάσουν στη βάση ,στους ίδιους τους κτηνοτρόφους.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε την επιτακτική ανάγκη διατήρησης, βελτίωσης αλλά και χρηματοδότησης τέτοιων παραδοσιακών φυλών καθώς αποτελούν πλούτο για την χώρα μας ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η Αίγα φυλής Σκοπέλου αποτελεί μοναδική φυλή δίνοντας υψηλή γαλακτοπαραγωγή, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και αυξάνοντας παράλληλα την προστιθέμενη αξία.

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Νοέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930