Ειδήσεις

Πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι με τίτλο «Εσύ, πόσες γλώσσες νομίζεις πως μιλάς;;;»


Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας (26 Σεπτεμβρίου), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  – Υπηρεσία Πολιτιστικής δράσης και συνεργασίας της Γαλλικής Πρεσβείας στην  Ελλάδα και το  Σ.Μου.Θ  (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου_ καλούν τους μαθητές της πόλης στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε ένα πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι με τίτλο «Εσύ, πόσες γλώσσες νομίζεις πως μιλάς;;;»

Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας. Πόσες γλώσσες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου σε λιγότερο από 10 λεπτά; Μια, δυο, τρεις; Η απάντηση μπορεί να είναι «περισσότερες από 10!» Το διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας είναι μια εργαστηριακή μέθοδος που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ως 12 ετών και έχει ως στόχο να τα μυήσει με διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο τρόπο στη χρήση διαφόρων γλωσσών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα παιδιά χρησιμοποιούν 4 καθημερινές φράσεις σε περισσότερες από 10 γλώσσες συνομιλώντας μεταξύ τους, ανταποκρινόμενα σε ένα πλαίσιο εύκολων κανόνων. Τα αποτελέσματα εκπλήσσουν τόσο τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν όσο και τους εξωτερικούς παρατηρητές (γονείς, εκπαιδευτικούς κλπ), αφού σε λίγα λεπτά δημιουργείται μια πραγματική Βαβέλ με ενεργά πολύγλωσσα παιδιά.

Το διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας αναπτύχθηκε από την ομάδα του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Outside In  και είχε ως στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με την κουλτούρα άλλων χωρών μέσα από τη χρήση των γλωσσών τους (ήχοι, φθόγγοι, προφορά) προκειμένου να τα ενθαρρύνει να αναζητήσουν πληροφορίες για αυτές τις χώρες και να μειώσει τα αισθήματα ξενοφοβίας που προκαλεί ο φόβος του αγνώστου. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού και θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη 26 – 27 Σεπτεμβρίου και τις ώρες 11.00 – 13.00 στον πεζόδρομο της Κούμα- Γαλλικό Ινστιτούτο. Το κάθε εργαστήριο έχει διάρκεια 45 λεπτά. Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2410 287508, 2410531973.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Και στις Περιφέρειες προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
Επόμενο άρθρο Προσυνεδριακή Εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ