Ειδήσεις

Η ΔΑΚΕ Λάρισας για τα σχολεία


“Είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές βρήκαν τα βιβλία να τους περιμένουν στα σχολεία τους.” Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα την ημέρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία.  Πέρα του ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, όπως και τόσα άλλα που έχει πει, ένα μεγάλο μέρος των μαθητών του Ν. Λάρισας περιμένουν ακόμη και σήμερα τα  βιβλία τους καθώς και τους καθηγητές τους. Είναι οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. στους  οποίους μοιράστηκαν μόνο τα βιβλία Γενικής Παιδείας και περιμένουν τα βιβλία της των Πανελλαδικών Εξετάσεων και της ειδικότητας. Της ειδικότητας η οποία είναι ο κορμός  της διδασκαλίας σε ένα σχολείο ανθρώπινο που εκτός από τους αυριανούς σύγχρονους επαγγελματίες επιδιώκει να προετοιμάσει και τους αυριανούς κοινωνικά ενεργούς πολίτες.

Επίσης ο ελάχιστος αριθμός μαθητών οδηγεί στην άτυπη κατάργηση ειδικοτήτων και συγχωνεύσεις σχολείων της χώρας.

Πράγματι είναι η πρώτη φορά που η επικοινωνιακή πολιτική διαστρεβλώνει συνειδητά την πραγματικότητα.

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος πανηγυρίζει για το αυτονόητο.

Είναι η πρώτη φορά που η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί άφωνη τις αλλαγές που γίνονται στο χώρο της εκπαίδευσης χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση. Είναι η πρώτη φορά που η αριστεία θεωρείται « ρετσινιά ». Αν και ο Φίλης θεωρεί αριστεία το «λίαν καλώς», ο κ. Τσίπρας του έβαλε… άριστα 20 !

Επιπλέον παραμένουν έως και σήμερα 270 ώρες ειδικότητας ακάλυπτες στα ΕΠΑ.Λ. του νομούς μας ενώ υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθούν στην συντριπτική τους πλειονότητα με τους πλεονάζοντες άλλων σχολείων ή με τους καθηγητές που βρίσκονται στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή και με αποσπασμένους. Κατά τα άλλα στις 2 Σεπτεμβρίου θα γίνουν όλες οι τοποθετήσεις κατά τα λεγόμενα του κ Φίλη « Θα συνεδριάσουν τα ΠΥΣΔΕ θα.. θα… θα…» Ίσως είναι ο « νέος αέρας » στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ  Ν. Λάρισας .

Η Συντονιστική Επιτροπή ΔΑΚΕ Ν. Λάρισας

Λάρισα 20-9-2016

Προηγούμενο άρθρο Δ. Τεμπών : Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για δίπλωμα τρακτέρ
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης