Ειδήσεις

Επίσκεψη Χρ. Κέλλα σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης


Τα Νοσοκομεία “Παπανικολάου” και “ΑΧΕΠΑ” της Θεσσαλονίκης, καθώς και το ΠΕΔΥ στη Νέα Καλλικράτεια, επισκέφθηκε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, στη συνέχεια των επισκέψεών του σε Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του Τομέα Υγείας της ΝΔ για την Βόρειο Ελλάδα, Μιχάλη Μελετιάδη  και το μέλος του Τομέα Υγείας, Ειρήνη Χατζοπούλου, συναντήθηκε με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, σωματεία εργαζομένων και Διευθυντές κλινικών.

Ο κ. Κέλλας μετά το τέλος των επισκέψεών του, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Στο πλαίσιο των περιοδειών μου σε Δομές Υγείας της χώρας επισκέφθηκα τα Νοσοκομεία “Παπανικολάου” και “ΑΧΕΠΑ” της Θεσσαλονίκης, καθώς και το ΠΕΔΥ στη Νέα Καλλικράτεια.

Η εικόνα που αντικρίζω, ίδια και απαράλλακτη. Υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, που σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οδηγούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας στα όρια του λειτουργικού μπλάκ άουτ, όπως δηλώνει άλλωστε… και ο Υπ. Υγείας κ. Α Ξανθός.

Υπάρχουν σήμερα 25000 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 6000 κενές θέσεις ιατρών, που μαζί με το κύμα αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων, οδηγούν στη νοσηρή κατάσταση που όλοι βλέπουμε.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαλύει και την υγεία. Είχε εξαγγείλει 4500 θέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία για το 2015! Άλλη μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα… Προσπαθεί να καλύψει τα ιατρικά κενά με επικουρικό προσωπικό και ακούμε από τον Πρωθυπουργό νέες εξαγγελίες για θέσεις στα Νοσοκομεία, όπως το περασμένο Σάββατο στη ΔΕΘ.

Κανείς όμως πλέον δεν τους πιστεύει.

Στη ΝΔ, μακριά από ανέφικτες υποσχέσεις, εργαζόμαστε συστηματικά για να γυρίσουμε σελίδα και στο χώρο της υγείας.

Τελειώνοντας, να τονίσω πως οι δομές υγείας σε ολόκληρη την χώρα λειτουργούν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και το φιλότιμο ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Σε όλους αυτούς αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γατών υλοποιεί ο Δ. Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Πλήθος πιστών στη λιτανεία της Αγίας Σοφίας στη Λάρισα