Ειδήσεις

ΤΕΙ Θεσσαλίας : Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών


Συνεχίζεται για 2η συνεχή χρονιά το μοναδικό και καινοτόμο στην Ελλάδα, μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο: «Προηγμένες Μέθοδοι Κατασκευής Προϊόντων από Ξύλο» (ΠΚΜ-ΠΡΟΞΥ) του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που είναι  εγκεκριμένο με το ΦΕΚ 1450/10.7.2015 (τ’ Β).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17 είναι μέχρι 30/9/2016.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως αποστολή τη δημιουργία εξειδικευμένων και ικανών στελεχών επιχειρήσεων και υπηρεσιών, επιχειρηματιών αλλά και ερευνητών, παρέχοντας γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλλουν δυναμικά στην ανάδειξή τους στο σύγχρονο απαιτητικό επαγγελματικό κι επιχειρηματικό περιβάλλον.  Για το σκοπό αυτό, παρέχεται θεωρητική και πρακτική γνώση σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων σχετικών με τις προηγμένες και ολοκληρωμένες μεθόδους σχεδιασμού, παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου και αποτελεσματικής διάθεσης καινοτόμων προϊόντων ξύλου και επίπλων σε συνεργασία με επιχειρήσεις για τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους. Επιπρόσθετα το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε πλήρη ή μερική φοίτηση(3 και 5 εξάμηνα αντίστοιχα) και οι φοιτητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν 36 πιστωτικές μονάδες/credits ή 90 ECTS που αντιστοιχούν σε 7 κύρια μαθήματα, 3 μαθήματα επιλογής και τη διπλωματική εργασία.

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 2.800 € και καταβάλλονται σε δύο δόσεις των 1.400 € στην αρχή των δύο πρώτων εξαμήνων φοίτησης, ενώ προβλέπεται η χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για κάθε ένα από τα δύο εξάμηνα που αντιστοιχεί σε απαλλαγή καταβολής του ποσού των 1.400 €.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.Για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων φοιτητών οι παραδόσεις όλων των μαθημάτων διεξάγονται την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές.

Τα μαθήματα καθώς και άλλες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://msc.wfdt.kard.teilar.gr, ενώ πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα: 24410-64730, 693-7384777 και στο E-mail: msc.wfdt@teithessaly.gr

 

Ο Δ/ντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

 

Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος

Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Στη Θεσσαλονίκη συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΝΠΕ
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια εκθεσιακού stand ΕΠΑ Θεσσαλονίκης–ΕΠΑ Θεσσαλίας