Ειδήσεις

Μάξιμος : Να γίνει άμεσα καταγραφή ζημιών από πρόσφατη θεομηνία


Την άμεση καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε και περιοχές της Λάρισας και την γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, που για τρίτη φορά σε λίγους μήνες η παραγωγή τους καταστρέφεται από τα φυσικά φαινόμενα, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,με ερώτησήτου προς τονυπουργόΑγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου

Όπως επισημαίνει ο Θεσσαλός πολιτικός «τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία τις προηγούμενες ημέρες εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, ‘δεν χαρίστηκαν’ ούτε στη Λάρισα. Για ακόμη μια φορά, μετά τις ζημιές του Μαΐου και του Ιουνίου, η περιοχή του Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Τυρνάβου και η περιοχή μεταξύ Βαμβακούς, Ρευματιάς και Σιτόχωρου της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων επλήγησαν από τις καταρρακτώδεις βροχές.Συγκεκριμένα, εκτός από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε υποδομές, λόγω του υπερβολικά μεγάλου όγκου νερού που δεν ήταν δυνατό να απορροφηθεί, υπήρξαν σοβαρές ζημιές και σε αγροτικές καλλιέργειες οι οποίες πλημμύρισαν, ή τις παρέσυραν τα ορμητικά νερά χειμάρρων και ρεμάτων. Επιπλέον, στις εν λόγω περιοχές των Φαρσάλων σημειώθηκε και σφοδρή χαλαζόπτωση».

Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «οι προαναφερθείσες ζημιές στις καλλιέργειες εστιάζονται κυρίως στα αμπέλια, στα οποία μόλις είχε ξεκινήσει η συγκομιδή στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, καθώς και σε αραβόσιτο και βαμβάκια, στα χωριά των Φαρσάλων. Ένα μήνα περίπου μέχρι την συγκομιδή, η χαλαζόπτωση έπληξε σοβαρά τις εν λόγω παραγωγές, ενώ το υπερβολικό νερό και η υγρασία υποβαθμίζουν και την ποιότητά τους».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «στις συγκεκριμένες περιοχές, τα καιρικά φαινόμενα πλήττουν για 3η συνεχόμενη φορά και σε μικρό χρονικό διάστημα την αγροτική παραγωγή» κι θεωρεί εύλογο«οι πληγέντες αγρότες να ζητούν να γίνει ταχύτατα η αποτύπωση των ζημιών και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καταβολή των προβλεπομένων αποζημιώσεων».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ζητώντας να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό: «Αν θα ικανοποιήσει το αίτημα των, επί τρεις φορές σε μικρό χρονικό διάστημα, πληγέντων αγροτών των παραπάνω περιοχών της Λάρισας, και αν ναι σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων».

 

Προηγούμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 51χρονο
Επόμενο άρθρο Διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού για την απαλλοτρίωση του τετραγώνου Κ.Χ 867Γ