Ειδήσεις

Στο Δήμο Κιλελέρ το 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Θεσσαλών – Καραγκούνηδων


Ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με την αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας – και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το 4ο Αντάμωμα των Αυτόχθονων και Γηγενών Θεσσαλών – Καραγκούνηδων.

Η τελετή έναρξης της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και περιλαμβάνει το 4ο Εθνολογικό Συνέδριο με τίτλο «Γη και αγώνες των αυτόχθονων και γηγενών κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας-Καραγκούνηδες». Το συνέδριο, στο οποίο θα λάβουν μέρος 72 εισηγητές ακαδημαϊκοί και άλλοι/ες ερευνητές/ριες και επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, θα συνεχιστεί, στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τις ώρες: 9:30-14:30 και 17:30-20:30 το βράδυ.

Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8μ.μ. στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ, θα ακολουθήσει ο τρανός χορός των Αυτόχθονων και Γηγενών Θεσσαλών – Καραγκούνηδων, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 800 χορευτές από όλη την Ελλάδα. Τα βήματα των χορευτικών τμημάτων θα συνοδεύσουν αξιόλογοι τραγουδιστές και μουσικοί όπως: ο Αντώνης Κυρίτσης, ο Χρυσόστομος Μητροπάνος, ο Βασίλειος Νταλάρας, ο Χρήστος Κιτσόπουλος, ο Άρης Ντίνας, ο Στέφανος Γεωργίου και ο Γιάννης Σερίφης.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί φαγητό σε όλους τους χορευτές και θα ακολουθήσει ελεύθερη δημοτική βραδιά για όλους τους παρευρισκομένους.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη τύπου και δημοσίων σχέσεων του 4ου Ανταμώματος κ. Βασιλική Πιλάτου, στα τηλέφωνα: 2413507204 και 6977440573

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: Το νερό είναι ζωή είναι το blue chip της εποχής
Επόμενο άρθρο 7η Πανθεσσαλική Συνάντηση Ανταλλαγής σπόρων –φυτών