Ειδήσεις

Μάξιμος : Μάχη κατά της διαπλοκής με κουμπάρους και εργολάβους;


«Η κυβέρνηση επιχειρεί να μας πείσει ότι βάζει κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και ότι δίνει μια μάχη κατά της διαπλοκής κατά των συστημικών καναλιών. Μάχη κατά της διαπλοκής με εργολάβους δημοσίων έργων, με “κουμπάρους”στο διαγωνισμό, με μοναδικό κριτήριο το οικονομικό, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και νομίζω ότι ο κόσμος δεν τρώει σανό». Τα παραπάνω σχολίασε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςσχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες(στην εκπομπή “ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ”της κ. Άννας Μπουσδούκου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ).

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «για τρίτη συνεχόμενη μέρα, γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός realityshow, που δείχνει ακριβώς την απουσία ουσιαστικού έργου της κυβέρνησης. Καθώς δεν μπορεί να προσφέρει άρτο, προσφέρει θεάματα.Δυστυχώς, η όλη αυτή εξέλιξη αποπνέει μια οσμή, μια προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης με τη δημιουργία ολιγοπωλίων.Ακολουθήθηκε μια γκρίζα διαδικασία, καθώς ουσιαστικά έχουμε αδειοδότηση από έναν υπουργό, ενώ έπρεπε να γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή, από το ΕΣΡ».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «οι συχνότητες είναι, βεβαίως, δημόσιο αγαθό, αλλά δημόσιο αγαθό είναι και η πολυφωνία, ο πλουραλισμός στην ενημέρωση.Εδώ επιχειρείται μια χειραγώγησή που θυμίζει λίγο δεκαετία του ’80 με τη δημιουργία νέων τζακιών με “Κοσκωτάδες”, όλα αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν.Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να είναι μοναδικό κριτήριο το οικονομικό τίμημα.Και επ’ αυτού άκουσα και στελέχη από το χώρο της αριστεράςνα διατυπώνουν σοβαρά ερωτηματικά. Δεν μπορεί να αγνοείται το ποιοτικό πρόγραμμα, τι πρόγραμμα προσφέρουν αυτά τα κανάλια στον ελληνικό λαό.Αν είναι μόνο το οικονομικό κριτήριο, υπάρχει ο κίνδυνος να μπούνε περίεργοι σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού. Η προέλευση των χρημάτων αυτών που θα πλειοδοτήσουν είναι γνωστή;Υπάρχει διαύγεια και διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων;Αυτά που λένε στην κυβέρνηση δεν πείθουν ούτε τον συνταγματολόγο, τον κ. Χρυσόγονο, που είναι στέλεχός τους».

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγοντας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός πάει στη ΔΕΘ επιδιώκοντας να αλλάξει την ατζέντα, γιατί επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, από κει που είχαμε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα.

Αντ’ αυτών, από τους “λαγούς με πετραχήλια” που τάζανε, από τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσανε, από τη 13η σύνταξη που θα επαναφέρανε, τις φοροαπαλλαγές που θα κάνανε, ζούμε όλοι άγρια υπερφορολόγηση, λουκέτα στην αγορά, εταιρίες που φεύγουν στη Βουλγαρία, αύξηση της ανεργίας, ενώ η χώρα βυθίζεται στην ύφεση..».

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση του Δ. Λαρισαίων σε ανακοίνωση του Ντ. Διαμάντου
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για το 4ο Καραγκούνικο Aντάμωμα