Ειδήσεις

Επίσκεψη Χρ. Κέλλα σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα


Διήμερη επίσκεψη σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε Νοσοκομεία και Δομές Υγείας της χώρας.

Πρώτος σταθμός για τον Λαρισαίο πολιτικό, τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς από τους Διοικητές, κκ. Μιλτιάδη Παππά και Βησσαρίωνα Μίχα, αλλά και από μέλη του επιστημονικού συμβουλίου, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσοκομεία, με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση να κυριαρχούν, – πολλά μηχανήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας και υπάρχει έλλειψη βασικών υλικών -,ενώ ειδική αναφορά έγινε και στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε επίσης και την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, “Ψυχαργώ”, με τηνψυχιατρική μεταρρύθμιση που προωθεί η σημερινή Κυβέρνηση, να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης με την υπεύθυνη της Δομής, κα. Βασιλική Μπόρου.

Στη συνέχεια ο κ. Κέλλας, είχε συνάντηση με τον  Πρόεδρο κ. Θωμά Δήμα και τα  μέλη τουΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας αναφορικά με θέματα της Ιατρικής Κοινότητας, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ Πρέβεζας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Λαρισαίου πολιτικού, ήταν το Νοσοκομείο Άρτας, όπου είχε μια εκτενή ενημέρωση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Βασίλη Μπαλάσκα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας του Νομού, αλλά και το Κέντρο Αποθεραπείας Αποκατάστασης Κοινωνικής Υποστήριξης ΑμεΑ, ενώ είχε συνάντηση με τα ΔΣ του Ιατρικού και του ΦαρμακευτικούΣυλλόγου Άρτας.

 

Ο κ. Κέλλας στο τέλος της διήμερης περιοδείας του, δήλωσε: «Τον τελευταίο καιρό έχω επισκεφθεί πολλά νοσοκομεία, ΠΕΔΥ και δομές υγείας της χώρας και η διαπίστωση που κάνω είναι πως τα προβλήματα συνεχώς μεγεθύνονται. Εδώ και μήνες και με όλους τους δυνατούς τρόπους, “φωνάζουμε” για την αναγκαιότητα στήριξης του Συστήματος Υγείας,καθώς πραγματικά βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση. Αντ’ αυτού το Υπουργείο, προϋπολογίζει λιγότερα χρήματα για τα Νοσοκομεία, δεν προχωρά στις αναγκαίες προσλήψεις που ήταν έτοιμες από την Κυβέρνηση της ΝΔ, υποβαθμίζει διαρκώς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τη Δημόσια Υγεία, σε οριστικό μπλακ άουτ. Πρέπει επιτέλους να κυβερνήσουν. Αν δεν μπορούν, ας φύγουν όσο είναι καιρός».

Τον κ. Κέλλα στην περιοδεία του συνόδευαν οι βουλευτές Πρέβεζας, Λευκάδας και Άρτας, κκ. Στέργιος Γιαννάκης, Αθανάσιος Καββαδάς και Γεώργιος Στύλιος, ο πρώην Διοικητής του Γ. Ν. Πρέβεζας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικτύων και Υποδομών της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας, κ. Νικόλαος Γεωργάκος, οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας, κκ. Νίκος Τζίμας και Δημήτρης Σκανδαλής, καθώς και οι θεματικοί υπεύθυνοι υγείας της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας,κα. Βασιλική  Κορδέλα και Άρτας, κ. Χρήστος Καραγιάννης.

Προηγούμενο άρθρο Διεθνές Τουρνουά Τένις Olympus Open 2016 σε αναπηρικά αμαξίδια
Επόμενο άρθρο Απάντηση του Δ. Λαρισαίων σε ανακοίνωση του Ντ. Διαμάντου