Ειδήσεις

Μ. Χαρακόπουλος: Να θωρακιστεί η χώρα απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας


«Η Ελληνική Πολιτεία καλείται άμεσα να εκσυγχρονίσει και να επικαιροποιήσει το υφιστάμενο σχέδιο ασφαλείας και δράσης, ούτως ώστε, να απαντήσει άμεσα σε οιαδήποτε απειλή και κυρίως να υπάρξει μία πλήρης διασφάλιση των πολιτών αλλά και των δημοσίων χώρων, εγκαταστάσεων και μέσων». Αυτό τονίζεται σε ερώτηση για την αποτροπή πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων, που συνυπογράφει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η ερώτηση με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι συνυπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι «οι αλλεπάλληλες, πρωτοφανούς ωμότητας και βαρβαρότητας, οργανωμένες τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και οι μεμονωμένες δολοφονίες που ενεργούνται στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, γεννούν μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό τόσο για την ένταση και έκταση του φαινομένου, όσο και για τους τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισής του».

«Και ναι μεν», υποστηρίζουν οι βουλευτές, «η πατρίδα μας δεν είχε ούτε έχει άμεση εμπλοκή ή σύνδεση με τα βαθύτερα αίτια γένεσης του φαινομένου αυτού, πλην, όμως, ως κράτος – μέλος της Ένωσης και χώρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών οφείλει να τελεί σε διαρκή εγρήγορση, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέσα αποτροπής αλλά και καταστολής τέτοιων περιστατικών, που όλοι απευχόμαστε».

Εν κατακλείδι, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει συγκεκριμένα:

  • Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί τα συναρμόδια Υπουργεία, έκαστο κατά το μέτρο των καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων του, ούτως ώστε να αποτραπεί η εκδήλωση ομοίων φαινομένων στην πατρίδα μας.
  • Αν έχουν παρασχεθεί οι αναγκαίες οδηγίες προς το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ούτως ώστε να είναι εγκαίρως ενημερωμένα για το πως πρέπει να ενεργήσουν.
  • Αν έχει επικαιροποιηθεί το υφιστάμενο σχέδιο ασφαλείας εν όψει των παρατηρούμενων κατά τους τελευταίους μήνες επιθέσεων, κι εάν όχι, πότε θα ενεργηθεί.
Προηγούμενο άρθρο Σε ειδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καρδίτσας η δωρεά Δημ. Σιούφα
Επόμενο άρθρο Κέλλας σε Ξάνθο: Να παραταθούν οι συμβάσεις όλων των επικουρικών γιατρών