Ειδήσεις

Επίσκεψη του βουλευτή Γ. Λαμπρούλη στον νέο Διοικητή των νοσοκομείων Λάρισας


Κλιμάκιο της Τομεακής  Oργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Γιώργο  Λαμπρούλη επισκέφτηκε χθες Τετάρτη 24.8. 2016 τον νέο Διοικητή των νοσοκομείων Λάρισας Παναγιώτη Νάνου στην όποια παραβρέθηκε και υποδιοικητής του Γ.Ν.Λ. Δημήτρης Λιόλιος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των δυο νοσοκομείων .
Από την ενημέρωση προκύπτει ότι είναι οξυμένο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και τις ειδικότητες. Ιδιαίτερα  αυτό των γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων (πάνω από 120 νοσηλευτές λείπουν  45 γιατροί, αρκετοί τραυματιοφορείς  , βοηθοί θαλάμων, τεχνιτών, κλπ. )   που έχει ως   βασική   συνέπεια τη  μη λειτουργία χειρουργικών κρεβατιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λίστες αναμονής για πολλούς μήνες που οδηγούν τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία ξοδεύοντας τεραστία ποσά. Συνέπεια αυτών των ελλείψεων είναι και η  μεγάλη υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ., η   υπολειτουργία ακόμα και το κλείσιμο  μια σειράς κλινικών και τμημάτων. Τα μεγάλα προβλήματα  και οι ελλείψεις είναι το αποτέλεσμα  της κάθε χρόνο περικοπής των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για  τα νοσοκομεία και την υγεία. Όλα αυτά αποβαίνουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Το κλιμάκιο και ο βουλευτής επισήμαναν ότι τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ασκούμενη πολιτική από όλες  τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αλλά και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Πολιτική που  βλέπει   τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις και την υγεία ως εμπόρευμα. 
 Επισημάνθηκε ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα θα τα αναδείξουν και στο κοινοβούλιο όπως κάνανε και μέχρι σήμερα, αλλά κύριος θα είναι στην πρώτη γραμμή του καθημερινού αγώνα με βασικό αίτημα και σύνθημα δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία.     
Προηγούμενο άρθρο Η «πλατεία» στα Μεσάγκαλα κάνει τα πρώτα της βήματα.
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Παπαδημόπουλου για τους επιτυχόντες