Ειδήσεις

Το 2017 η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο


Ομαλά εξελίσσονται όλες οι ουσιαστικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες   για την απαλλοτρίωση και διαμόρφωση του προβλεπόμενοι Κοινόχρηστου Χώρου, που σήμερα καταλαμβάνει το οικοδομικό τετραγώνο που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Βενιζέλου, Απόλλωνος και Υδρας, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο, το σημαντικότερο μνημείο της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως μετά από πρωτοβουλίες του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής, και ύστερα από αίτημα στο Πράσινο Ταμείο, το Δεκέμβριο του 2015 εξασφαλίστηκε το σχετικό κονδύλι, για την απαλλοτρίωση των  συγκεκριμένων ιδιοκτησιών.

Μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν κινηθεί με ταχύτητα, για να διεκπεραιώσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και ήδη ο σχετικός φάκελος για την επαναρυμοτόμηση του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου, και βρίσκεται πλέον στο τοπικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ)

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, ο στόχος για τη διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου εντός του 2017,  παραμένει εφικτός.

Υπενθυμίζεται πως η δρομολόγηση των διαδικασιών για την απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου και η διαμόρφωση του ως κοινόχρηστου χώρου, αποτελεί πάγιο αίτημα της πόλης απο τη δεκαετία του ’80, ενώ αναμφίβολα η κατεδάφιση των κτιρίων, θα αλλάξει θεαματικά και προς το καλύτερο τον περιβάλλοντα χώρο του σημαντικότερου Μνημείο της πόλης. Εξάλλου, είναι δεδομένη η βαρύτητα και η προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή του Απόστολου Καλογιάννη για τη ένταξη του Αρχαίου Θεάτρου στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Σάββατο τα εγκαίνια του αρδευτικού δικτύου Πυργετού-Αιγάνης
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Κέλλα για τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας