Ειδήσεις

Επιστολή Δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου για το Α.Τ Ραψάνης


Κύριε Υπουργέ, επανερχόμαστε στο υπ΄αριθμ. 12165/18-11-2015 έγγραφό μας καταθέτοντας τις δικές μας προτάσεις και σκέψεις με γνώμονα πάντα την καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Τεμπών εκτείνεται από τις παρυφές της Λάρισας μέχρι την Πιερία .Την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή μας έχει το Α/Τ  Περιφέρειας Λάρισας και το Α/Τ Ραψάνης.

Επιπρόσθετα και με την έκκληση να το λάβετε υπόψη σας , σας επισημαίνουμε ότι και στο Δήμο μας είναι απαραίτητο να συσταθεί αστυνομικό τμήμα στο ύψος του Δ.Δ Ευαγγελισμού.

Συμφωνούμε λοιπόν με τη Βούληση του Υπουργείου και των φορέων να λειτουργήσουν σε επίπεδο καλλικρατικών Δήμων και σε κεντροβαρή σημεία πρόσβασης αστυνομικά τμήματα αλλά πρέπει παράλληλα να συνυπολογίσουμε τη γεωγραφική θέση και τη μορφολογία του Δήμου μας.

Λόγω της ύπαρξης της Κοιλάδας των Τεμπών θα μπορούσε στη Δ.Ε  Κ.Ολύμπου και στο Δ.Δ Ραψάνης να διατηρηθεί Αστυνομικός Σταθμός ή Αστυνομικό Τμήμα μικρότερης δυναμικότητας  που να μπορούσε όμως να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής,

Σας γνωρίζουμε ότι στα παράλια των όμορων τοπικών Κοινοτήτων Αιγάνης και Στομίου  ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός ( μόνιμοι κατοικούντες και εποχικός πληθυσμός) αγγίζει τον αριθμό των 40.000 κατοίκων,  γεγονός που καταδεικνύει την άμεση ανάγκη να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση σε δύο παραθεριστικά κέντρα των όμορων Δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των σηράγγων και ο κυκλοφοριακός φόρτος ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες (καιρικά φαινόμενα , πτώση βράχων , πλημμύρες , αποχιονισμοί )  καταδεικνύουν την ανάγκη ύπαρξης ενός Αστυνομικού Σταθμού Βόρεια της Κοιλάδας των Τεμπών.

Επιπρόσθετα ο Δήμος Τεμπών έχει καταθέσει Ολοκληρωμένη Πρόταση  για την αξιοποίηση, διάσωση και  ανάδειξη του Ολύμπου. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης διασύνδεσης της Νέας Εθνικής Οδού με την Καλλιπεύκη και τη δημιουργία νέας πύλης εισόδου για τον Όλυμπο, θεωρούμε αναγκαία την ύπαρξη ενός Αστυνομικού Σταθμού σ΄αυτήν την ευαίσθητη και κομβική περιοχή του Δήμου μας.

Συνοψίζοντας λοιπόν λέμε  ΝΑΙ  στη σύσταση ενός πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή του Ευαγγελισμού με την προϋπόθεση να παραμείνει ο Αστυνομικός Σταθμός στη Ραψάνη για τους λόγους που αναφέραμε.

Με την παράκληση να λάβετε υπόψη σας τις ανάγκες και τις προθέσεις του Δήμου μας  και πριν την οριστική απόφασή σας παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία.

 

                                                        Ο Δήμαρχος Τεμπών

 

                                             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Από το ωίδιο κινδυνεύουν οι καλλιέργειες με πεπονιές στο Νομό
Επόμενο άρθρο Δέσμευση της κυβέρνησης η ολοκλήρωση των έργων στη Μεσοχώρα