Ειδήσεις

Δίκτυο Ύδρευσης στον Δ. Κιλελέρ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στην οριστική και σε βάθος χρόνου επίλυση του οξύτατου προβλήματος έλλειψης πόσιμου νερού σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με απόφαση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20 το έργο «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σε οικισμούς των Δ.Ε. Κραννώνα και Νίκαιας» συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων 177 χιλιάδων ευρώ.

«Δεν πρόκειται να σταματήσω να επισημαίνω ότι τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος καθώς κι ότι ως αιρετή Περιφέρεια δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Θεσσαλίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε: «Τόσο με αυτό όσο και με τα υπόλοιπα έργα νερού που υλοποιούμε με τον Δήμο Κιλελέρ, επιχειρούμε να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα ύδρευσης που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους της περιοχής. Στόχος μας να τελειώσει οριστικά η εποχή της υδροφόρας και κάθε οικογένεια του δήμου Κιλελέρ να απολαμβάνει ποιοτικό και επαρκές νερό από τις βρύσες του σπιτιού της».

ΤΟ ΕΡΓΟ

Με την ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να επιλυθεί οριστικά και σε βάθος χρόνου το οξύ πρόβλημα ποιότητας πόσιμου νερού που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες Ψυχικού, Αγ. Γεωργίου, της ΔΕ Κραννώνα και Διλόφου της ΔΕ Νίκαιας καθώς και τα προβλήματα επάρκειας στους οικισμούς Ζαππείου και  Χαράς της ΔΕ Νίκαιας.  Από την υλοποίησή του πρόκειται να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των Τ.Κ Ψυχικού, Αγ.Γεωργίου, Κυπαρίσσου, Αγ.Παρασκευής, Χαράς, Ζαππείου και Διλόφου.

Πιο συγκεκριμένα, το νερό που θα διανέμεται στους οικισμούς θα προέρχεται από δύο γεωτρήσεις της περιοχής με καλής ποιότητας και ποσότητας νερό. Πρόκειται για την έως τώρα αρδευτικής χρήσης γεώτρηση της Τ.Κ Ψυχικού στη θέση «Καρασουλούκια» και την υφιστάμενη υδρευτική γεώτρηση της Τ.Κ Κυπαρίσσου στη θέση «Βρύση».

Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός αγωγού με αρχή την Τ.Κ Ψυχικού στη θέση «Καρασουλούκια», όπου βρίσκεται και η γεώτρηση και πλησίον αυτής θα κατασκευαστεί κυκλική δεξαμενή χωρητικότητας 500μ3  Από εκεί ο αγωγός θα συνεχίζει για την Τ.Κ Αγ. Γεωργίου – όπου θα κατασκευασθεί δεξαμενή 200μ3 για την εξυπηρέτηση των αναγκών του οικισμού- και θα καταλήγει σε  δεξαμενή  500μ3 που θα κατασκευασθεί στην  Τ.Κ. Κυπάρισσου για να συνδεθεί τελικά με τα υφιστάμενα δίκτυα  που τροφοδοτούν  την Τ.Κ. Ζαππείου και την Τ.Κ Χαράς.

Στη συνέχεια μέσω του υφιστάμενου δικτύου το νερό θα φθάνει στην Τ.Κ Ζαππείου από όπου και ξεκινά το δεύτερο τμήμα του προς κατασκευή δικτύου που καταλήγει στην Τ.Κ Δίλοφου.

Πρόκειται να κατασκευαστούν 3 κυκλικές δεξαμενές χωρητικότητας  500μ3 στους οικισμούς Ψυχικό,  Κυπάρισσο και Ζάππειο και 2 κυκλικές δεξαμενές χωρητικότητας 200μ3 στους οικισμούς Αγ. Γεώργιο και Δίλοφο. Επίσης κατασκευάζεται δίκτυο αγωγών που θα συνδεθεί με υπάρχον δίκτυο και ειδικότερα: Αγωγός μήκους  7.582 μέτρων (τμήμα Α  Δεξαμενή Ψυχικού – Δεξαμενή  Κυπάρισσου)  και Αγωγός μήκους 6.368μ  (Τμήμα Β Δεξαμενή Ζαππείου- Δεξαμενή Διλόφου).

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας : Η διάλυση στη δημόσια υγεία συνεχίζεται
Επόμενο άρθρο Μάξιμος : Η παιδεία αφύπνισε τους Ρωμιούς της Καππαδοκίας