Ειδήσεις

Περιοδία του Γιώργου Λαμπρούλη στην 8η ΕΜΑΚ και στον 3ο πυροσβεστικό σταθμό


LAMPROULIS2Στην 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας  και στον 3ο πυροσβεστικό σταθμό που εδρεύουν στη ΒΙΠΕ Λάρισας, περιόδευσε σήμερα το πρωί της Τετάρτης 17 Αυγούστου κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του Κόμματος.

LAMPROULIS3Κατά τη διάρκεια της περιοδείας διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η παντελής έλλειψη κονδυλίων και η έλλειψη προσωπικού που οδηγούν σε  τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου αλλά και στην εντατικοποίηση της εκτέλεσης της υπηρεσίας με αποτέλεσμα την εξουθένωση, τραυματισμούς ακόμα και θανάτους πυροσβεστών, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα στο Παρόριo Βοιωτίας.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης  συζήτησε για τις σοβαρές προσπάθειες των εργαζομένων της 8ης ΕΜΑΚ  και του 3ου  πυροσβεστικού σταθμού παρά τα προβλήματα από την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας και την έλλειψη προσωπικού.

Συγκεκριμένα  παρόλο που η 8η ΕΜΑΚ έχει την ευθύνη όλης της Θεσσαλίας με αποστολές διάσωσης, με συμβολή σε δασικές και αστικές πυρκαγιές έχει στη δύναμη της μόνο 20 πυροσβέστες, υπάρχει έλλειψη στα μέσα ατομικής προστασίας (φόρμες, στολές και μέσα αντιμετώπισης χημικών ατυχημάτων, ορειβατικός εξοπλισμός κ.α.), ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, στην χρηματοδότηση για τη συντήρηση του κτιρίου και των οχημάτων, μείωση στις δαπάνες για την προμήθεια καυσίμων κ.α.

Επιπλέον, συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν γενικότερα τους εργαζόμενους που αφορούν μισθούς, συντάξεις, υγεία, πρόνοια κ.α. και  τα οποία παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια.

Απευθυνόμενος στους πυροσβέστες, ο Γιώργος Λαμπρούλης, τόνισε ότι όλα αυτά είναι απόρροια μιας πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια και συνεχίζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα οποία ενταθήκαν με πρόσχημα την οικονομική  κρίση. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική μείωση του προϋπολογισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, πράγμα που δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί.  Πρέπει να δοθούν χρήματα για τις πραγματικές ανάγκες. Να ιεραρχηθούν  οι λαϊκές ανάγκες, οι ανάγκες των πυροσβεστών, και όχι να δίνονται χρήματα για άλλους σκοπούς.

Ιδιαίτερα στο πυροσβεστικό Σώμα που οι εργαζόμενοι όχι μόνο επιτελούν ένα λειτούργημα αλλά κάνουν και μια επικίνδυνη εργασία. Κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί ή ακόμη και θάνατοι πάνω στην προσπάθεια της πυρόσβεσης.

Τέλος κάλεσε τους πυροσβέστες να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους μαζί με το ταξικό κίνημα, το οποίο είναι πάντα δίπλα τους και επισήμανε τις προσπάθειες που καταβάλλει το ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το προσωπικό, με τις συνεχείς παρεμβάσεις του στη Βουλή, όπως θα κάνει και τώρα. Κάλεσε τους πυροσβέστες να στηρίξουν το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές τους, και να συμπαραταχθούν στην πρόταση για την Λαϊκή Συμμαχία, η οποία θα είναι η εξουσία του λαού, των εργαζομένων, η δική τους εξουσία, όπου μόνο μέσα από αυτήν θα λυθούν οριστικά τα προβλήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Προηγούμενο άρθρο Εντοπίστηκαν δύο οργανωμένες καλλιεργούμενες φυτείες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 24 συλλήψεις