Ειδήσεις

Παράσταση Καραγκιόζη σήμερα στη Βελίκα από τον Μάκη Χάρμπα


PENTAX DIGITAL CAMERA

Ο Θεσσαλός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τη μαγεία της τέχνης του στο θέατρο «Θάλασσας» της Βελίκαςσήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου και ώρα 21:00μ.μ. και θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα μοναχικά και ρομαντικά μονοπάτια της λαϊκής μας παράδοσης που μοσχοβολάνε ακόμα αγιόκλημα, βασιλικό, δυόσμο και ασετιλίνη.

Ο Μάκης Χάρμπας θεωρείται από τους σπουδαιότερους επαγγελματίες καραγκιοζοπαίχτες της χώρας μας και υπηρετεί επαγγελματικά το θέατρο σκιών για εικοσιπέντε συνεχόμενα χρόνια. Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Αθηνών (1984) και του TheaterSchuleτου Αμβούργου (1989). Οι σπουδές του στο θέατρο τον βοήθησαν να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους συναδέλφους του, αφού δημιούργησε δική του σχολή παιξίματος και λόγου, δίνοντας έντεχνη μορφή στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο σκιών.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα το 2001 στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου Φρανκφούρτης και Χάγης. Το 2004 κερδίζει το βραβείο καλύτερης επαγγελματικής παράστασης στους 2ους αγώνες θεάτρου σκιών στην Πάτρα. Έχει διδάξει θέατρο στο Πολυκλαδικό Λύκειο Καρδίτσας και σε προγράμματα ΚΕΚ για αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Έχει συνεργαστεί με τα παιδαγωγικά τμήματα του Βόλου και των Ιωαννίνων. Έχει συνεργαστεί για αρκετά χρόνια με τον Ευγένιο Σπαθάρη και με το Λάκη Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντίρι Νιους σε πολλά επεισόδια.

Σήμερα θα παιχτεί η κλασική και αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι». Η δυσκολότερη μάλιστα παράσταση του Θεάτρου Σκιών σε μια μοναδική εκτέλεση, όπου ο Θεσσαλός Καραγκιοζοπαίχτης δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στον Δ. Κιλελέρ για τον Δεκαπενταύγουστο
Επόμενο άρθρο Περισσότερες από 1700 θέσεις προσφέρει ο Δ. Λαρισαίων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς (Αναλυτικά οι θέσεις)