Ειδήσεις

Μ.Χαρακόπουλος για γιορτή Παναγίας από Λιβάδι: Ώρα αφύπνισης για τον ελληνισμό


LIVADI2Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της πανηγυρικής λειτουργίας στην στο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λιβάδι Ελασσόνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη εορτή της Παναγίας στην καρδιά του θέρους είναι για όλους τους Έλληνες, για όλους τους Ορθόδοξους, ημέρα ψυχικής ανάτασης, ενδυνάμωσης της πίστης, ελπίδας για το αύριο. Διαχρονικά το γένος μας διατήρησε την ταυτότητά του, ξεπέρασε θανάσιμους κινδύνους που το απειλούσαν με εξαφάνιση, δημιούργησε ανεκτίμητους πνευματικούς θησαυρούς έχοντας ως αλάθητη πυξίδα την πίστη του. Και σήμερα, στους ταραγμένους χρόνους που βιώνουμε, οι ρίζες και η πίστη μας πρέπει να είναι οι γέφυρες που επάνω τους θα περάσουμε στην νέα εποχή του ελληνισμού.

Κάποιοι, παρασυρμένοι από ιδεοληπτικές εμμονές ή καταστροφική μανία βάλλουν κατά της Ορθοδοξίας, της Εκκλησίας της προσφοράς και της φιλανθρωπίας και των ιερών μας. Είναι κι αυτό το φαινόμενο απότοκο της παρακμής και της σύγχυσης που προέκυψε ίσως και λόγω προηγούμενων επιλογών μας. Έχει σημάνει, όμως, η ώρα της αφύπνισης. Πριν αποψιλωθεί η πατρίδα μας από τους νέους της, πριν μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα της ανομίας και της αυθαιρεσίας, πριν η παιδεία μας πληγεί ανεπανόρθωτα από ερασιτεχνισμούς και ανιστόρητα πειράματα.

Σήμανε η ώρα που όλοι μας οφείλουμε να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, μακριά από φαντασιώσεις και αυταπάτες. Με τις πνευματικές παρακαταθήκες του ελληνισμού, με ρωμαλέο πνεύμα ανανέωσης και με ακλόνητη πίστη οι Έλληνες μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμα μιας νέας αφετηρίας».

Τη θεία λειτουργιά που τελέστηκε στην ορεινή κωμόπολη προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ελασσόνος κ. Χαρίτωνα, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνης Μπίσμπας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο Στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή ο Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος
Επόμενο άρθρο 18η Πανελλήνια Συνάντηση Γαβούστιμα-Καππαδοκών στα Βούναινα