Επίσκεψη μαθητών του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας


 Μαθητές της 5ης και 6ης τάξης του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής. Τους μαθητές συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου κα Κωνσταντίνα Χατζηιωάννου και η δασκάλα κα Κωνσταντίνα Χατζημίχου.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τους υποδέχτηκε στο γραφείο του όπου τους ανέλυσε τη διοικητική δομή και τις αρμοδιότητες της αιρετής Περιφέρειας ενώ τους μίλησε και για τα νέα σχολεία που κατασκευάζει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Επενδύοντας στην εκπαίδευση, επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας. Σε μια δύσκολη συγκυρία για την εκπαίδευση όπου σχολεία συνενώνονται ή καταργούνται, οι  επενδύσεις στην παιδεία μπορούν να μας οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Επιθυμία μας είναι η ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών σχολικών μονάδων που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και αναβαθμίζουν το ρόλο του σχολείου γενικότερα».

Οι μαθητές από την πλευρά τους ανέφεραν στον περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την αβεβαιότητα που νιώθουν για το μέλλον τους, ενώ εκείνος απ’ την πλευρά του τους κάλεσε να μην εγκαταλείπουν τους στόχους τους και να μην απογοητεύονται από τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Αγοραστός: «δεν υπάρχει κανένας στόχος και κανένα όραμα που να κατακτιέται χωρίς κόπο».

Κατόπιν οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων από τον Πρόεδρο του Π.Σ. κ. Χρήστο Λιάπη.

Προηγούμενο άρθρο 1η συνάντηση του χορευτικού Γυναικών Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Έγκριση Δημοπράτησης σε 8 έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ