Ειδήσεις

Κοινή αυτοψία Αγοραστού – Καλογιάννη στα έργα της οδού Καράγιωργα


Στα έργα της οδού Καράγιωργα και ειδικότερα στο σημείο που ο δρόμος θα συνδεθεί με τη παλιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Περιφερειάρχης και δήμαρχος ενημερώθηκαν για την πορεία εξέλιξης του τελικού σταδίου του συγκεκριμένου έργου, με την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και ο κ. Καλογιάννης, σε δηλώσεις τους στάθηκαν στην ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου έργου, που αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά την πόλη από τη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

Επίσης, περιφερειάρχης Θεσσαλίας και δήμαρχος Λαρισαίων, αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη σημασία της ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ, της υλοποίησης του τμήματος του δακτυλίου της Λάρισας, από τη β’ γέφυρα του Πηνειού, στην περιοχή της ΔΕΥΑΛ, μέχρι τη Γεωργική Σχολή.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βρισκόμαστε στην οδό Καράγιωργα, όπου εκτελούνται τα έργα για την κατασκευή κυκλικού κόμβου, με τον οποίο ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του δρόμου, που αποτελεί τμήμα του δακτυλίου της Λάρισας, από την Εθνική οδό μέχρι το Αλκαζάρ και από εκεί μέχρι τη ΔΕΥΑΛ.

Το σημαντικό αυτό έργο, θα συμβάλει στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Πρόκειται για ένα χρήσιμο και ανθρώπινο έργο για την πόλη της Λάρισας, που συμβάλει και παράλληλα και με θέσεις εργασίας. Συνεργαζόμαστε στενά με το Δήμο Λαρισαίων, που συνέβαλε στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων και θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά και για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης αφού αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο όπως είπε αμβλύνει    τις επιπτώσεις του κυκλοφοριακού στην πόλη της Λάρισας, τόνισε τα εξής:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων κάνει προσπάθεια και ασκεί πολιτική  αποτροπής χρήσης του Ι.Χ στον κεντρικό τομέα της πόλης. Σ΄ αυτή τη προσπάθεια συμβάλει αποφασιστικά η ολοκλήρωση της οδού Καράγιωργα, που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.. Εμείς από την πλευρά μας συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την υλοποίηση αυτών των έργων.

Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντική η νέα απόφαση του περιφερειάρχη για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της κατασκευής του τμήματος του δακτυλίου από την ΔΕΥΑΛ μέχρι την Γεωργική Σχολή, Με το συγκεκριμένο τμήμα, ολοκληρώνεται ο δακτύλιος της Λάρισας και υλοποιείται μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν χρόνια και συνεχίζεται και σήμερα, με στόχο την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Με την ευκαιρία της παρουσίας μας, θέλω να δηλώσω πως ο Δήμος Λαρισαίων, είναι πανέτοιμος να συνεργαστεί, όπως έκανε μέχρι τώρα, για την ένταξη και υλοποίηση και άλλων έργων στο νέο ΕΣΠΑ. Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά τον κ. Αγοραστό για τη συνεργασία αυτή.»

Οι  κ.κ. Αγοραστός και Καλογιάννης, συνοδεύονταν στην επίσκεψη από τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρ. Καλομπάτσιο και Θαν. Παιδή και τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Μαβίδη.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Soccer
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Κέλλα σχετικά με την έκθεση για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων