Ειδήσεις

Επίσκεψη του Βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου στην Κένυα


Ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος Βουλευτής Λάρισας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κένυας, συνόδευσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Μάρδα, ο οποίος συμμετείχε στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊρόμπι της Κένυας.  Κατά την επίσκεψη τους, διοργανώθηκαν επαφές  Ελλήνων επιχειρηματιών, που ήδη δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κένυα, τόσο με εκπροσώπους ιδιωτικού τομέα της Κένυας, όσο και με εκπροσώπους κρατικών φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας, είχαν επαφές με την Υπουργό Ανατολικής Αφρικής, Εργασίας και Απασχόλησης, τον  Υπουργό Χωροταξίας, την Υφυπουργό Τουρισμού και τον Αντιπρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο Εθνικού Επιμελητηρίου Κένυας. Επίσης, έγινε συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων των χωρών μας, καθώς επίσης ο βουλευτής συναντήθηκε με τους ομολόγους του – βουλευτές, παρουσία της επίτιμης πρόξενου της Ελλάδας στην Κένυα κας Βίκυς Πανταζοπούλου .

Τέλος έγινε συνάντηση με τον Πατριάρχη της Κένυας ενόψει της συνάντησης  των θρησκευτικών ηγετών για την εκλογή νέου Πατριάρχη το 2017, μια εκλογή που δυστυχώς είχε οδηγήσει σε αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων στο παρελθόν  και με στόχο αυτή την φορά να αποφευχθούν νέες.

Ήταν μια πολύ εποικοδομητική και θετική επίσκεψη όπου ο βουλευτής και ο Υπουργός ήρθαν σε επαφή με το ελληνικό στοιχείο στην Κένυα, αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας, οι συναντήσεις έγιναν σε ένα πνεύμα φιλίας, εκφράστηκε η αλληλεγγύη σε σχέση με τους εργαζομένους εκεί και εδώ στη χώρα μας, και δόθηκε η ευκαιρία να εξεταστούν πολλά θέματα σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Έγινε ανταλλαγή πληροφοριών  για τον Τουρισμό, τον Αθλητισμό και το θρησκευτικό στοιχείο της Κένυας και εξετάστηκε το ενδεχόμενο επίσκεψης πολλών ενδιαφερομένων, για τους παραπάνω λόγους, στην χώρα μας.

Προηγούμενο άρθρο Εκπαίδευση προσκόπων στην τοξοβολή
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Soccer