Ειδήσεις

Κατασκήνωση στην Πόλη : Μια όαση δροσιάς για τα παιδιά


Η Λάρισα το καλοκαίρι είναι ανυπόφορη λόγω της υπερβολικής ζέστης. Γι αυτό όλοι φροντίζουν να φύγουν για τις παραλίες ή τις δροσερές βουνοκορφές!  Όλοι; Όχι όλοι… Κάποιοι δυστυχώς, είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω ανέχειας, είναι υποχρεωμένοι να μένουν στην πόλη…
Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για τα παιδιά, τα οποία αφού τελείωσαν το σχολείο τους, μένουν άπραγα στο σπίτι, ονειροπολώντας τις πολυπόθητες διακοπές, που όμως δεν έρχονται…
Φέτος το καλοκαίρι, όμως, κάτι άλλαξε στην πόλη μας!
Η πρωτοποριακή ιδέα του προγράμματος “Κατασκήνωση στην πόλη”, έδωσε μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς στα παιδιά που έμειναν στην πόλη, και μια βαθιά ανάσα ανακούφισης στις οικογένειές τους!
Οι δομές του Δήμου Λαρισαίων με τους άξιους παιδαγωγούς που διαθέτουν και τη συνεργασία γυμναστών, εικαστικών και συνεργατών άλλων ειδικοτήτων, κατάφεραν να γεμίσουν ευχάριστα, αλλά και δημιουργικά, τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μας!
Εκδρομές για πικ-νικ στα πάρκα της πόλης μας, επίσκεψη στον κήπο παραδοσιακών φυτών και βοτάνων των Ενεργών Πολιτών Λάρισας στο Αισθητικό Άλσος, ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, επίσκεψη στο Διαχρονικό μουσείο, μπάνιο στην πισίνα και εκμάθηση beach-volley, περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης μας, γνωριμία με το σκάκι, την αστρονομία, εκμάθηση παραδοσιακών ομαδικών παιχνιδιών, τραγούδι, χορός, εικαστικές κατασκευές και πολύ-πολύ παιχνίδι!
Τα παιδιά διασκέδαζαν με την καρδιά τους, και το έβλεπες στον ενθουσιασμό με τον οποίο διηγούνταν τις δραστηριότητες της κάθε μέρας!
Ευχαριστούμε το Δήμο Λαρισαίων για την πρωτοβουλία του προγράμματος, και ιδιαίτερα τις παιδαγωγούς του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, κυρία Βάνα Μπεκιώτη και κυρία Ακριβή Κωνσταντινίδου, καθώς και όλους τους συνεργάτες τους, για την υπέροχη προσπάθειά τους να περάσουν όμορφα τα παιδιά μας.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια του καλοκαιριού με υγεία και καλή διάθεση!
Νίκος Παντελίδης, μπαμπάς της Εβελίνας

 

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία ο χορός του Συλλόγου Γυναικών στο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Εκπαίδευση προσκόπων στην τοξοβολή