Ειδήσεις

Μαζική κινητοποίηση Θεσσαλών αγροτών στη Λάρισα


Στους δρόμους βρίσκονται αυτές τις μέρες οι μικρομεσαίοι αγρότες σε όλη τη χώρα, υλοποιώντας με κινητοποιήσεις κατά περιοχή τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που συνεδρίασε στις 9 Ιούλη στη Βέροια, με θέμα τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς και το πρόγραμμα δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης, στη Λάρισα και συγκεκριμένα σε ΟΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Οι αγρότες συναντήθηκαν με τους προϊστάμενους και των τριών φορέων και τους επισήμαναν τις διεκδικήσεις τους:

– Να μείνει στα χαρτιά ο ασφαλιστικός νόμος-έκτρωμα. Ασφάλιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, κατάργηση του τέλους 6.95% για την Υγεία.

– Άμεσα να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν γίνει από τα καιρικά φαινόμενα. Να υπάρξει ολική αποζημίωση όλων των πληγέντων αγροτών.

– ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει για όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

– Επιτέλους να δοθούν τα χρωστούμενα σε αγρότες-κτηνοτρόφους. Οι ελληνικές κυβερνήσεις χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα, ενισχύσεις, αποζημιώσεις και την ίδια στιγμή κάνουν κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μεταφέρουν τα χρέη των αγροτών στο δημόσιο ταμείο, πληρώνουν τόκους υπερημερίας.

Όπως τονίζουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν «ό,τι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας, κανείς και ποτέ δεν μας χάρισε τίποτε. Ακόμη και αυτό το κουτσουρεμένο αφορολόγητο το κατακτήσαμε μετά από 40 ημέρες στα μπλόκα. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος, ώστε να ικανοποιούνται τα αιτήματά μας. Μπορούμε με τους αγώνες και τη συμμετοχή μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε και που θα οδηγήσει χιλιάδες από μας στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Μπορούμε με την οργάνωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας να συσπειρώσουμε και άλλους αγρότες και κτηνοτρόφους, να γίνουμε πιο πολλοί, πιο αποτελεσματικοί».

 

ΠΗΓΗ : 902.gr

Προηγούμενο άρθρο Στο προσκήνιο Αχελώος και υδατικοί πόροι
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για φθορά ξένης ιδιοκτησίας