Ειδήσεις

Δήλωση του βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος μετά από συνάντησή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου αναφέρθηκε στο ζήτημα των πρόχειρων καταλυμάτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ο βουλευτής δήλωσε τα εξής: «Τα πρόχειρα καταλύματα προωθούν τις ανάγκες της εκτατικής μορφής κτηνοτροφίας και των μετακινούμενων κτηνοτρόφων. Λύνουν στην πράξη μεγάλα πρακτικά ζητήματα κτηνοτρόφων και τους απαλλάσσουν από την περιττή και πολυέξοδη γραφειοκρατία. Ο υπουργός είναι πλήρως ενημερωμένος για το ζήτημα και με διευκρινιστική εγκύκλιο επί του νόμου 4056/2012 λύθηκε πλέον οριστικά το ζήτημα που ταλανίζει χρόνια τους κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα, γίνεται πλέον σαφές ότι τα πρόχειρα καταλύματα δεν υποχρεούνται σε άδεια και ότι τα υλικά τους δεν περιορίζονται μόνο στην «δομική ξυλεία» αλλά πλέον επεκτείνονται σε όλα τα είδη υλικών ακόμα και δομικών. Τα μόνα απαγορευτικά είναι ο δομικός σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα ή δομικό χάλυβα. Γίνεται λοιπόν άμεσα κατανοητό πως ο κυβερνητικός προσανατολισμός είναι προς την επίλυση των ασαφειών και των κενών νόμου που υπάρχουν κρατώντας δέσμιους επαγγελματίες χωρίς να δίνουν λύσεις στα καθημερινά πρακτικά ζητήματα αλλά μόνο συσσωρεύοντας  γραφειοκρατικά κωλύματα.»

Το ζήτημα των πρόχειρων καταλυμάτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είχε θέσει στο παρελθόν στον υπουργό και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών κ. Χρήστος Μπγιάλας.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για το πρόγραμμα Κατασκήνωση στην Πόλη
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για τη μετακίνησης και λειτουργίας σταθμού διοδίων στα Τέμπη