Ειδήσεις

Μάξιμος : Ο λαϊκισμός έχει δηλητηριάσει την κοινωνία


«Αν η βουλή είναι καθρέπτης της κοινωνίας, τότε πράγματι η κοινωνία μας νοσεί» τονίζει ουπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Οι μέρες εκείνες του Ιουλίου του 1974 μοιάζουν πλέον πολύ μακρινές, μια και κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Η αισιοδοξία που ακολούθησε τον επτάχρονο χουντικό γύψο και την κυπριακή τραγωδία, έχει σήμερα αντικατασταθεί από μια διάχυτη απαισιοδοξία. Η ελπίδα ότι άρχιζε μια νέα εποχή δημοκρατίας, πολιτικής ομαλότητας, πνευματικής άνθισης, η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς υπό τη φωτισμένη ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει αντικατασταθεί πια από την αίσθηση της παρακμής και της στασιμότητας. Πολλές από τις έννοιες που αποτέλεσαν το μεγάλο όραμα για πολλές γενιές Ελλήνων, έχασαν τα προηγούμενα χρόνια το πραγματικό τους νόημα. Απέμεινε το κέλυφός τους και το περιεχόμενο καταλήφθηκε από τις στρεβλώσεις του λαϊκισμού και της ανεύθυνης δημαγωγίας.

Το οδυνηρό αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πορείας το βιώνουμε στην εποχή της κρίσης με πρωτόγνωρη ένταση: Αποσάθρωση της παραγωγικής μας δομής, αναχρονιστικές εμμονές, θρίαμβος της μετριότητας και ταυτόχρονααπαξίωση της πολιτικής, ισχυροποίηση ακραίων φωνών, ακόμη και των νοσταλγών των ολοκληρωτικών καθεστώτων, ασυδοσία οργανωμένων ομάδων του περιθωρίου. Τα τελευταία χρόνια περισσεύει ο καταγγελτικός λόγος και οι εύκολοι αφορισμοί. Ο λαϊκισμός έχει δηλητηριάσει σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας, που ακόμη και σήμερα αρνείται να δει κατάματα την αλήθεια και να διδαχθεί από χώρες που μπήκαν μετά από εμάς σε μνημόνια και βγήκαν πριν από εμάς! Η εικόνα της 8κομματικής βουλής, που απαρτίζεται από εκπροσώπους φιλοναζιστών μέχρι γραφικούς κομμάτων διαμαρτυρίας, μαρτυρά του λόγου το αληθές. Αν η βουλή είναι καθρέπτης της κοινωνίας, τότε πράγματι η κοινωνία μας νοσεί!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απαιτείται μια νέα αφετηρία για τη χώρα και το πολιτικό μας σύστημα. Η παταγώδης αποτυχία των δυνάμεων του λαϊκισμού που βρέθηκαν με ψεύδη και παραπλανητικές υποσχέσεις στην εξουσία, προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο της μεταπολίτευσης, όπως τον γνωρίσαμε. Μπορούμε και οφείλουμε, κυρίως στις νεότερες γενιές, να ανοίξουμε μια νέα εποχή δίνοντας και πάλι στις έννοιες δημοκρατία, ισότητα, ελευθερία, πατριωτισμός το αληθινό τους περιεχόμενο».

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Νασιακόπουλου στην Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών
Επόμενο άρθρο Δήλωση Χρ. Κέλλα για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας