Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δ. Λαρισαίων


Στα πλαίσια των δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, ανακοινώνεται η συμμετοχή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» για το έτος 2016 – 2017.

Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ολοκληρώνονται στις 29 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή.

Οι προσφερόμενες Θέσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜεΑ, τριπλασιάζονται από 150 την προηγούμενη χρονιά σε 450 για τη νέα σχολική περίοδο και από τέσσερις σε οκτώ Δομές ΚΔΑΠ, καθώς και από 25 σε 50 θέσεις για δύο δομές ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Πρόκειται για δομές που παρέχουν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά κατά τις απογευματινές ώρες, προσανατολισμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες, στα ενδιαφέροντα και στις ιδιαιτερότητες του κάθε συμμετέχοντα.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των ενδιαφερομένων μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, αξιοποιώντας τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις γνώσεις των παιδιών.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής βασιζόμενη στην πρότερη εμπειρία (χειμερινά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ & Πρόγραμμα Κατασκήνωση στην Πόλη) συνεχίζει να διευρύνει το πρόγραμμα δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των μικρών μας συμπολιτών, με γνώμονα την ένταξη των παιδιών σε μια κουλτούρα αξιοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, στο νέο χειμερινό πρόγραμμα,  εντάσσονται ομάδες δραστηριοτήτων όπως μουσική παιδεία και μουσικο-κινητική αγωγή, εικαστικές δράσεις με ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές με πηλό κ.α., θεατρική αγωγή, σωματική άθληση, γυμναστική και χορός και άλλες ακόμη, που συν-διαμορφώνονται μαζί με τους γονείς.

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και ομάδα υποστήριξης στη σχολική μελέτη με τη βοήθεια έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού, σε όλες τις δομές καθώς και δημιουργία ομαδικών θεματικών εργασιών (projects) ανά δομή, με αντικείμενο ενασχόλησης τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τους μεγάλους κλασσικούς ζωγράφους ανά εποχή, τη λαϊκή παράδοση, τα ΜΜΕ, τις νέες τεχνολογίες και τις φυσικές επιστήμες. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται και επισκέψεις σε χώρους τέχνης, πολιτισμού και γραμμάτων όπως στα μουσεία και εκθεσιακοί χώροι, στη δημοτική πινακοθήκη, στη δημόσια βιβλιοθήκη, στο Μύλο του Παππά, καθώς και σε περιοδικές εκθέσεις, στο Αστεροσκοπείο και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε συνεργασίες με φορείς και συλλόγους της περιοχής μας, που έως τώρα στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί στο όλο εγχείρημα.

Οι θέσεις αφορούν τις κάτωθι δομές:
• Γεωργιάδου 32 — Α΄ βάρδια 15 παιδιά Β΄ βάρδια 15 παιδιά
(Αμπελόκηποι)
• 4ο Δημοτικό σχολείο Α΄ Βάρδια 30 παιδιά Β΄ Βάρδια 30 παιδιά
(Ανθ. Γαζή & Κουμουνδούρου)
• 44ο Δημοτικό σχολείο Α΄ Βάρδια 30 παιδιά Β΄ Βάρδια 30 παιδιά
(Νέα πολιτεία)
• 1ο Δημοτικό σχολείο Α΄ Βάρδια 30 παιδιά Β΄ Βάρδια 30 παιδιά
(Γιάννουλη)
• 14ο Δημοτικό σχολείο Α΄ Βάρδια 30 παιδιά Β΄ Βάρδια 30 παιδιά
(Ιπποκράτης)
• 33ο-45ο Νηπιαγωγείο Α΄ Βάρδια 30 παιδιά Β΄ Βάρδια 30 παιδιά
(Άγ. Κων/νος)
• 8ο Νηπιαγωγείο Α΄ Βάρδια 30 παιδιά Β΄ Βάρδια 30 παιδιά
(Χαραυγή)
• 33ο Δημοτικό Σχολείο Α΄ Βάρδια 30 παιδιά Β΄ Βάρδια 30 παιδιά

(Νέα Σμύρνη)

ΔΟΜΕΣ ΚΔΑΠ ΜΕΑ
• ΚΔΑΠ –ΜΕΑ/ Μουσών Νεάπολη Λάρισας (1ο Ειδικό Σχολείο) 25 Άτομα
• 33ο Δημοτικό Σχολείο (Νέα Σμύρνη) 25 Άτομα

Το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων είναι στη διάθεση των γονέων που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία αλλά και υποστήριξη στην υποβολή των αιτήσεων καθώς και στην διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά από 12/7/2016-29/7/2016 .

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

 1. Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας
  2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου
  3. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα 2015)
  4. Δικαιολογητικά απασχόλησης & εργασιακής σχέσης
  5. Δικαιολογητικά Ανεργίας
  6. Δικαιολογητικά Αναπηρίας

Για Πληροφορίες και διευκρινίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε:
Δ/νση Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής (8:00- 14:00) 2410 680205 & 2410 680234
Δ/νση Πρόνοιας (8:00- 14:00) 2410 680242 & 2410 680243
Δ.Η.Κ.ΕΛ (8:00-14:00 & 17:30- 20:00) 2410663085

 

Προηγούμενο άρθρο Α. Βαγενά : Ολοκλήρωση των Εργασιών της Επιτροπής Γερμανικών Οφειλών
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Κέλλα για αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα