Ειδήσεις

Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΣΟ ο Μάξιμος


Εισηγητής στην Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας αναλαμβάνει ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά από ομόφωνη απόφαση των αντιπροσώπων της 23ης Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου.

Με αφορμή την εκλογή του στη θέση αυτή ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 27 χώρες απέδειξαν ότι η ενότητα των Ορθοδόξων είναι ένας εφικτός στόχος. Σε όλους τους συμμετέχοντες έγινε φανερό ότι υπάρχει ευρεία συναντίληψη για τη φύση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε και τις λύσεις που απαιτούνται. Μπροστά μας έχουμε δρόμο μακρύ αλλά άκρως δημιουργικό προς όφελος των λαών μας και της παγκόσμιας κατάστασης.

Θα ήθελα, επιπλέον, να ευχαριστήσω όλους τους αντιπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου, με την ομόφωνη απόφαση να αναλάβω τη θέση του Εισηγητή στην Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΣΟ.

Το έργο που πρέπει να επιτελέσουμε είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι διώξεις των ορθοδόξων και εν γένει των χριστιανών στην Εγγύς και Μέση Ανατολή βρίσκονται σε έξαρση, όπως και οι παραβιάσεις των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνάμα, έχουν ενταθεί και οι προσπάθειες για την αλλοίωση του χριστιανικού παρελθόντος ολόκληρων περιοχών, που για αιώνες ήκμασε η Ορθοδοξία, μέσω μιας συντονισμένης επιχείρησης Γενοκτονίας της Μνήμης, όπως συμβαίνει με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Χρέος μας είναι να εργαστούμε όχι μόνο για την ανάδειξη των προβλημάτων στη διεθνή κοινότητα αλλά και για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την επίλυσή τους».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο Πανθεσσαλική σύσκεψη φορέων υγείας και του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ