Ειδήσεις

Ο Μ. Χαρακόπουλος για τον εκλογικό νόμο


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για το εκλογικό νόμο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, που προωθεί κατακαλόκαιρο, δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι δυστυχώς στα ηνία της χώρας βρίσκονται άνθρωποι εξουσιολάγνοι και ανεύθυνοι. Την ώρα που κτυπούν οι καμπάνες για την πορεία της οικονομίας, καθώς τα λουκέτα πέφτουν βροχή, οι συντάξεις κόβονται και οι φόροι μεγαλώνουν σαν τα μανιτάρια, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τα γνωστά του παιχνίδια. Επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την ζαλισμένη κοινή γνώμη –την ίδια που πριν από ένα χρόνο την παρέσυρε στο διχαστικό και καταστροφικό δημοψήφισμα που μας έφερε μια ανάσα από τον γκρεμό του εθνικού ολέθρου. Ο κ. Τσίπρας, σε αγαστή συνεργασία με τον εταίρο του κ. Καμμένο, αφού έδωσαν γη και ύδωρ στους δανειστές και αφελλήνισαν τις τράπεζες τώρα ανεβάζουν πάλι την παράσταση «Εμείς οι αριστεροί». Πιστεύει το Μαξίμου ότι έτσι θα αποτρέψει το μοιραίο που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν την ΝΔ να φεύγει πολύ μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη ότι θα ξεφύγει από την απειλητική μοναξιά που προκάλεσε η πολιτική της καμένης γης που ακολουθείται όλους αυτούς τους μήνες. Μέχρι στιγμής, φαίνεται η κυβέρνηση να βρίσκει ευήκοα ώτα στον κ. Λεβέντη, στον κ. Θεοχαρόπουλο και στην …Χρυσή Αυγή.
Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα δεχθούν να συναινέσουν στην κυβερνητική πρόταση. Κι αυτό γιατί αν περάσει είναι βέβαιο ότι η πανσπερμία των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα οδηγήσει στην αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και σε πολιτικό χάος. Επιπλέον, με την επαπειλούμενη πολιτική αβεβαιότητα δεν υπάρχει περίπτωση να έλθει επενδυτής ούτε για δείγμα.
Δεν τα βλέπει άραγε αυτά ο κ. Τσίπρας; Ασφαλώς. Προφανώς, όμως, μπροστά στον “κίνδυνο” να έλθει η ΝΔ στην εξουσία δεν έχει αναστολές. Ίσως βέβαια γιατί προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όσα συνέβησαν μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Ιδιαίτερα τώρα με όσα εμβρόντητοι πληροφορούμαστε από τους κ.κ. Γκαλμπρέιθ και Βαρουφάκη, ο κ. πρωθυπουργός μάλλον δεν θα έχει ύπνο ελαφρύ».

Προηγούμενο άρθρο Ο Γ.Κατσιαντώνης στο 5ο Faethon Olympus Marathon
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Χ.Κέλλα για την αδικαιολόγητη αναμονή για την απονομή των συντάξεων