Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τη μείωση των συντάξεων


Τις προηγούμενες μέρες περίπου 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι  δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν να πληρωθούν την σύνταξη του Ιουλίου και είδαν τις πενιχρές συντάξεις μειωμένες από 30 έως 230 ευρώ. Αιτία η εφαρμογή του νόμου 4387\2016 που ψήφισε πριν 2 μήνες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019, αλλά και η απόφαση της για μείωση του αφορολόγητου ορίου, κατά συνέπεια αύξηση της φορολογίας εισοδήματος.

Με τα νέα κριτήρια κανείς με πάνω από 664 ευρω μικτή σύνταξη δεν θα παίρνει ΕΚΑΣ, ενώ πριν ήταν στα 776 ευρω.

Τον επόμενο μήνα έρχονται νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Ενώ η κυβέρνηση κατηγορούσε και κατηγορεί την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ για τις προηγούμενες περικοπές που είχαν κάνει, όχι μόνο δεν κατάργησε ούτε ένα νόμο απ’ αυτούς που τις επέβαλαν, όχι μόνο δεν επανέφερε όπως υπόσχονταν την 13η σύνταξη, όχι μόνο δεν αποκατέστησε καμία από τις προηγούμενες απώλειες στις συντάξεις, αλλά έφερε με το νόμο-λαιμητόμο που ψήφισε πριν λίγο καιρό, νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις που στην πορεία θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες και θα αφορούν όλους τους συνταξιούχους.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Προηγούμενο άρθρο Υπό την Αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας το φετινό Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα πάλης στην Άμμο
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας