Ειδήσεις

Στα θυρανοίξια του Καθεδρικού Ι.Ν. των Αθηνών ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα άνοιξε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, ο Καθεδρικός Ιερός Ναός των Αθηνών τις πύλες του για να υποδεχθεί κλήρο και λαό σε μία όντως πανηγυρική εκδήλωση όπου η συγκίνηση και η χαρά ήταν διάχυτη στα μάτια όλων των παρευρισκομένων.

Την πανηγυρικά ακολουθία των θυρανοιξίων και του αγιασμού  επί τη Επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ναού, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄,  παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πολλών κυβερνητικών παραγόντων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε φανερά συγκινημένος ο λόγιος κληρικός και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομέρως στο κομψό δημιούργημα της πόλεως των Αθηνών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει   ονομαστικά όλους εκείνους που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως, ώστε να έλθει εις πέρας το έργο της αποκαταστάσεως. Στη συνέχεια τελέστηκε ο πρώτος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά από πολλά χρόνια, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου και συμπροσευχομένων πολλών Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων.

Την επομένη, Κυριακή  3 Ιουλίου 2016, το πρωί τελέσθηκε η πανηγυρική Συνοδική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συλλειτουργούντων των Συνοδικών Αρχιερέων, μεταξύ των οποίων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, με την ευκαιρία αυτού του ιστορικής σημασίας μεγάλου  γεγονότος, η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου και με σολίστ τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή, παρουσίασαν στον προαύλειο χώρο του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, μία μεγάλη μοναδική και λίαν επιτυχημένη συναυλία, ολοκληρώνοντας και κορυφώνοντας τις λατρευτικές εκδηλώσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Χαοτική κατάσταση στον ΕΛΓΑ - στον πάγο εκτιμήσεις ζημιών
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η Λεωφόρος Καραμανλή