Πρωτοσέλιδο

Εντατικότεροι έλεγχοι και μέτρα για τα τραπεζοκαθίσματα


Στην αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Λάρισας, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης συνεργεία υπαλλήλων του Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η παρέμβαση έγινε σε σημείο που έχουν παρατηρηθεί σοβαρές παραβάσεις των ορίων παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σχετική Κανονιστική Απόφαση, που ψήφισε στα τέλη του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, τραπεζοκαθίσματα αφαιρέθηκαν από δυο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού είχε προηγηθεί δυο φορές βεβαίωση παραβάσεων. Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με στόχο την τήρηση των προβλεπομένων.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες έκδοσης αδειών παραχώρησης κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και αφού είχε προηγηθεί λεπτομερή αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου σε κάθε πεζόδρομο και πλατεία της πόλης με γνώμονα τη απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο χώρο. Στο πλαίσιο αυτό εμφανή είναι η αλλαγή και μετατόπιση των ορίων, σε σημεία του κέντρου της πόλης, προς όφελος του ελεύθερου χώρου (π.χ. στην περιοχή πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου).

Η ψήφιση της νέας κανονιστικής και η εφαρμογή της, ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, σηματοδοτούν την προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να επέλθει ισορροπία στο κέντρο της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το Διεθνές Τουρνουά Τένις σε αναπηρικά αμαξίδια