Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Ρεμπέτ ασκέρ» η κυβέρνηση


 

  • Τι είπε στην Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης της ΝΔ

Στην κρισιμότητα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, όπως διαμορφώνεται μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβερνητικής πολιτικής, αναφέρθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, που συνεδρίασε σε ολομέλεια στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Στην εισήγησή του προς τα μέλη της Επιτροπής ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η επαναλαμβανόμενη εξαγγελία νέων μέτρων, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο και χωρίς να διαφαίνεται στο βάθος μια λύση στο δράμα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αποδεικνύει δύο πράγματα:

  • Το πρώτο είναι η παταγώδης αποτυχία της ακολουθούμενης πολιτικής. Τα μέτρα που έχουν παρθεί, οι θυσίες που έχουν γίνει κυρίως από τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, πήγαν στο «βρόντο». Βρισκόμαστε, δυστυχώς, σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που ξεκινήσαμε με το Μνημόνιο.
  • Το δεύτερο είναι ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σαν «ρεμπέτ ασκέρ», χωρίς πρωθυπουργό, χωρίς συντονισμό, χωρίς στόχους. Καθένας κάνει, ή δεν κάνει, ό,τι θέλει. Η αξιοπιστία της κυβέρνησης στην ελληνική κοινωνία έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και πλέον είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει αναστροφή του κλίματος. Η πορεία φαίνεται προδιαγεγραμμένη.

Η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και υπό το φως των νέων δημοσκοπήσεων οφείλει να διατηρήσει την υπεύθυνη στάση που είχε όλο αυτό το διάστημα στην αντιπολίτευση. Να συνεχίσει να διατυπώνει με σαφήνεια τις θέσεις της για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Να εξακολουθήσει να δίνει το στίγμα της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας.

Γνωρίζουμε ότι τα περιθώρια είναι στενά, οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η παρούσα κυβέρνηση ασφυκτικές και η κατάσταση της οικονομίας τραγική. Επιδιώκουμε, όμως, την καθαρή εντολή των πολιτών,  ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να εφαρμόσουμε τη πρότασή μας, που είναι και η μόνη που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο».

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης προς Μπεγλίτη: «Κατάφωρη αδικία εις βάρος Αποστράτων- Συνταξιούχων»
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακό χάος και στη Λάρισα!