Ειδήσεις

Μάξιμος : Αποκατάσταση ζημιών στα Φάρσαλα από πλημμύρες Μαΐου


Την έγκριση της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στον ποταμό Ενιπέα και στην περιοχή του Δήμου Φαρσάλων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαν ως αποτέλεσμα τις πλημμύρες κατά την 20η και 21ηΜαίου 2016 ζητά με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του συνηγορεί στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υπογράφει ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη.  

Ο κ. Χαρακόπουλος έχει καταθέσει αντίστοιχη ερώτηση στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες των αγροτών της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων από την πρωτόγνωρης έντασης βροχόπτωση. 

Στην επιστολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας αναφέρεται ότι από τις βροχοπτώσεις στην περιοχή των Φαρσάλων και το πλημμυρικό φαινόμενο στην κοίτη του Ενιπέα κήρυξε τις Δημοτικές Ενότητες που επλήγησαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μετά από την καταγραφή των βλαβών που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες εστάλη στις 10 Ιουνίου αίτημα στο υπουργείο Οικονομίας για την έγκριση του ποσού του 1.588.100 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Όπως τονίζεται στο έγγραφο της Περιφέρειας «τα έργα αφορούν την άμεση αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές λόγω φυσικής καταστροφής που επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσης, στο φυσικό περιβάλλον και την οικονομία της Περιφέρειας Θεσσαλίας»

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων για τη δημόσια υγεία
Επόμενο άρθρο Εορτασμός της Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ.