Ειδήσεις

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης από τη Βιβλιοθήκη Νίκαιας


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας συμμετέχει φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Φέτος η Καλοκαιρινή Εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην έννοια της εξερεύνησης και με σύνθημα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» υπόσχεται πολλές ώρες δημιουργικής απασχόλησης και χαράς για όλα τα παιδιά του δήμου Κιλελέρ, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη βιβλιοθήκη τους και οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν και δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας λαμβάνει μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που αναδεικνύει δεινούς εξερευνητές και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα. Κάθε μέρα η βιβλιοθήκη έχει μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνει εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, την ραπτική κ.ά.

Η σημερινή δράση έχει τον τίτλο «Αποστολή: Ένα φτερό» και βασίζεται στο βιβλίο «Η ανάσταση του Παπαγάλου» του Εντουάρντο Γκαλεάνο όπου «…ένας παπαγάλος θα ζαλιστεί από τη μυρωδιά της σούπας και θα πέσει μέσα στην κατσαρόλα. Όμως, με τη βοήθεια των φίλων του θα τα καταφέρει να πετάξει ξανά ψηλά στον ουρανό, με τα μαγικά, πολύχρωμα φτερά του».

Τα παιδιά θα κληθούν να αναγνωρίσουν διαφορετικά είδη φτερών χρησιμοποιώντας κυρίως την αίσθηση της αφής, θα χορέψουν με το δικό τους φτερό, θα ζωγραφίσουν την ιστορία του και θα το παρουσιάσουν στους φίλους τους με παντομίμα.

Τη δράση των παιδιών παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης, η πρόεδρος Βασιλική Πιλάτου και το μέλος της δημοτικής κοινότητας Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης οι οποίοι ευχαρίστησαν την ομάδα εθελοντριών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων είχε ο Δήμαρχος Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Λίφτιγκ στους δρόμους των Αγίων Σαράντα