Βραβεύτηκε η ταινία «Τζαφάρ» της Λαρισαίας σκηνοθέτιδας Νάνσυς Σπετσιώτη στο 34ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας


 Με το βραβείο της καλύτερης ταινίας του Εθνικού Διαγωνιστικού τμήματος από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας καθώς και μια Εύφημη μνεία από την κριτική επιτροπή επέστρεψε η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Τζαφάρ» της Λαρισαίας σκηνοθέτιδας Νάνσυς Σπετσιώτη από το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.

          Η ταινία είναι ένα  μικρό σχόλιο κατά του ρατσισμού και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, τα κολακευτικά σχόλια των ξένων κριτικών σχολιαστών του φεστιβάλ, αλλά και την εκτίμηση της κριτικής επιτροπής. Διότι έθιξε με λιτό και ευσύνοπτο τρόπο, μέσα σε 2′ 30” λεπτά το οξύ θέμα του ρατσισμού.

          Μετά το Φεστιβάλ Δράμας η ταινία θα ταξιδέψει και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ, θα παιχθεί στις κινηματογραφικές λέσχες ανά την Ελλάδα και συζητείται η προβολή της στις αίθουσες μπροστά από κάποια ελληνική ταινία μεγάλου μήκους.

          Στην ταινία συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Ναταλία Δραγούμη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Νίκος Ψαρράς, Χαρά Τσιόγγα, Waseem Aktar και Γεωργία Κατσικονούρη.  

          Η παραγωγή είναι του Δημήτρη Γαλανόπουλου (Icona Studio), το σενάριο της Κατερίνας Κουτσομύτη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Μιχάλη Γερανιού, το μοντάζ του Γιάννη Παρασκευόπουλου, η μουσική του Κωνσταντίνου Ζαχαρόπουλου, η ηχοληψία του Δημήτρη Ιωσηφέλη, τα κοστούμια της Σοφίας Κοτσίκου, το μακιγιάζ της Σοφίας Μίχα, η φωτογραφία πλατώ του Άκη Μπακόπουλου ο σχεδιασμός αφίσας έγινε από τις Γραφικές τέχνες Μουτζούρα και η διεύθυνση παραγωγής  από την Ιωάννας Πάκα.  

          Η ταινία δεν θα είχε πραγματοποιηθεί εάν δεν στηριζόταν οικονομικά από την ευγενική χορηγία λαρισαϊκών επιχειρήσεων που είναι οι εξής: ΜΟΤΣΙΟΣ Ι & ΣΙΑ ΟΕ,  ALFA WOOD/ SHELMAN A.E, ΕΛΒΑΚ Α.Ε,    Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Α.Ε. FORD, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ – ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΑΔΑΜΟΥ TOYOTA, ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ GREEK TRAINING CENTER,                                                        EFILIAL TRAVEL, ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ LAPEL, BRETAS ΕΠΕ, ΚΟΥΤΣΩΝΑ ΜΑΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, GLITTER STUDIO BY MARA, STAFF Α.Ε. (STAFF JEANS),                      ΜΥΛΟΙ ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ, SPLENDID COFFEE – RESTAURANTS        

         

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης στη Βουλή: «Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ωθούν την χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία»
Επόμενο άρθρο Οικολόγοι Πράσινοι: Ρύπανση εδάφους και νερού από συσκευασίες φυτοφαρμάκων