Ειδήσεις

Στη Λάρισα το πρώτο μουσείο σε φυλακή


Το μικρότερο μουσείο της χώρας και το πρώτο σε φυλακή άρχισε μόλις τη λειτουργία του. Πρόκειται για ένα «μικρό και έξυπνο» μουσείο με την επωνυμία SMART (από τα αρχικά των λέξεων Small Museum of ART).

Βρίσκεται στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) της φυλακής Λάρισας και είναι μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα. Οι δημιουργοί του κατάφεραν να χωρέσουν στον περιορισμένο αυτόν χώρο 43 πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και χειροτεχνίες, που σε ανάπτυξη θα καταλάμβαναν τετραπλάσιο χώρο. Πρόκειται για έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο όπου θα μπορούν να προβάλλονται, ακόμη και εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου, έργα εκπαιδευομένων, αλλά και άλλων κρατουμένων.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχης Φυτράκης χαρακτήρισε την επίσκεψη στον χώρο ως μια μοναδική, πολιτιστική και υπαρξιακή εμπειρία. «Οι δημιουργίες των κρατουμένων δίνουν τη δυνατότητα στην κοινωνία να συνομιλήσει με μια ομάδα της που σπάνια έχει την ευκαιρία να εκφραστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός, ο πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνος Σκανδάμης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η εικαστικός κυρία Μαριάννα Γκουντουβά.

 

ΠΗΓΗ : in.gr

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από αποθήκη εμπορίας φρούτων
Επόμενο άρθρο Πρόσληψη 3 Ναυαγοσωστών στο Δ. Τεμπών