Ειδήσεις

Α. Βαγενά : Συνέχιση των εργασιών στο Α’ Αρχαίο Θέατρο με χρηματοδότηση από το ταμείο της ΔΕΥΑΛ


Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου για την πρόσφατη εξέλιξη που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της πόλης μας, αυτού του μοναδικού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς που κοσμεί τη Λάρισα. Αναφέρομαι στη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων να χρηματοδοτήσει το έργο του Α’ Αρχαίου Θεάτρου με 300.000 ευρώ από το ταμείο της ΔΕΥΑΛ.

Είναι πολύ σημαντικό πως μετά από ένα χρονικό διάστημα νέκρωσης και απραξίας, το έργο ξεκινά και πάλι, φέρνοντας πιο κοντά τον τελικό στόχο όλων των φορέων που ασχολούνται με την αποκατάστασή του, αλλά και όλων των πολιτών της Λάρισας: την επαναλειτουργία του θεάτρου, όσο το δυνατόν συντομότερα, και το ανέβασμα παραστάσεων σ’ αυτό, με το κοινό να παρακολουθεί το θέαμα από το κοίλο.

Τέλος, πρέπει να συγχαρώ τον Δήμο Λαρισαίων και τον κ. Δήμαρχο προσωπικά για τις προσπάθειές του και την σημαντική αυτή πρωτοβουλία που θα επιτρέψει τη συνέχιση των εργασιών.

Θα ήθελα να εκφράσω, ακόμη, την ιδιαίτερη ευχαρίστησή μου, καθώς μετά και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου (1. υπόμνημα της 19ης Οκτωβρίου του 2015 προς τον Περιφερειάρχη για την μη διακοπή των εργασιών, 2. υπόμνημα της 21ης Οκτωβρίου 2015 προς τους. Υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού για την ενδιάμεση χρηματοδότηση, 3. υπόμνημα της 21ης Οκτωβρίου 2015 προς τον Υπουργό Πολιτισμού για τα θέματα της επιστημονικής επιτροπής, 4. προσωπική παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτισμού στις 28 Νοεμβρίου 2015, 5. ενημέρωση του Πρωθυπουργού στις 11 Δεκεμβρίου 2015, 6. επιστολές στους κ.κ. Δήμαρχο Λαρισαίων και Περιφερειάρχη για την ενδιάμεση χρηματοδότηση στις 6 Ιανουαρίου 2016, 7. παρέμβαση στον Περιφερειάρχη στις 12 Απριλίου 2016) με σκοπό την εξεύρεση χρηματοδότησης, την άμεση επανέναρξη των εργασιών και την προστασία των εργαζομένων, σήμερα, χάρη στην απόφαση του Δήμου Λαρισαίων, το έργο του Α’ Αρχαίου Θεάτρου ξεκινά δυναμικά, ενώ οι εργαζόμενοι στην συντήρηση-αποκατάσταση, μετά από αρκετή ταλαιπωρία, θα επανέλθουν και πάλι

Προηγούμενο άρθρο Πανήγυρις της Αναλήψεως στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Γιορτή των Ενεργών Πολιτών στο Αισθητικό Άλσος