Ειδήσεις

Η Κινητή Βιβλιοθήκη της ΠΕΔ γιόρτασε την Ημέρα Περιβάλλοντος


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού η Κινητή Βιβλιοθήκη της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας  σε συνεργασία με το  Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μουζακίου Καρδίτσας  επισκέφτηκαν  το Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης πραγματοποιώντας δράσεις με τους μαθητές.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν από τις εκπροσώπους του Κ.Π.Ε. για την Ανακύκλωση, τον φυσικό κύκλο ζωής και πώς αυτός διεκόπη, για τα υλικά συσκευασιών που χρησιμοποιούνται και πώς πρέπει να γίνεται η διαχείρισή τους, μα πάνω απ’ όλα για το τρίπτυχο Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω, καθώς πριν την ανακύκλωση υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά βήματα για τη μείωση της ρύπανσης από τα στερεά απόβλητα.

Στη συνέχεια οι μαθητές των τάξεων Γ’ έως ΣΤ’ πήραν μέρος σε δραστηριότητα που ονομάζεται «Η σκυταλοδρομία της διαλογής» κι εντάσσεται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Μουζακίου με θέμα: «Ανακύκλωση: Θέλω – Μπορώ – Συμμετέχω». Το βασικό αντικείμενο του προγράμματος αφορά στη σωστή διαλογή απορριμμάτων, σύμφωνα με το νέο Σχέδιο.  Παράλληλα οι μαθητές των τάξεων Α’, Β’ και του νηπιαγωγείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και την υπεύθυνη της Κινητής Βιβλιοθήκης έφτιαξαν με εφημερίδες σε ανακυκλωμένο χαρτί το σύνθημα της ημέρας «Αφήστε τον κόσμο όμορφο». Το όνειρό τους  για τη διατήρηση της όμορφης φύσης γύρω τους, αποτύπωσαν σε κολάζ φωτογραφιών τα παιδιά. Οι μαθητές μέσα από τις όμορφες δραστηριότητες ενημερώθηκαν και ψυχαγωγήθηκαν για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το σεβασμό στο δημόσιο χώρο, διαμορφώνοντας, με τον τρόπο αυτό, καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Ευχαριστούμε το Δ/ντή και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κρύας Βρύσης καθώς και τους εκπροσώπους του Κ.Π.Ε Μουζακίου, την Ζαμπάλου Στέλλα, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη, Καλαμπαλίκη Χαρίκλεια και Μπαλατσού Γεωργία, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. για την υπέροχη συνεργασία τους στα πλαίσια των δράσεων της Κινητής Βιβλιοθήκης της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Η ταυτότητά μας ως Ρωμιών θα μείνει άφθαρτη
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για την ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε ορεινές περιοχές