Ο Μάξιμος με τους αρτοποιούς: Να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ψωμί


 Την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ψωμί επισήμανε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία των Αρτοποιών του νομού Λάρισας. Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λαρίσης, συζήτησε με τους εκπροσώπους των αρτοποιών ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους.

Οι εκπρόσωποι των αρτοποιών επισήμαναν στον βουλευτή πως μέσα σε αυτή την υφεσιακή πορεία της χώρας, με την υψηλή ανεργία και την μείωση της αγοραστικής δύναμης τον καταναλωτών, ακόμα και τα αρτοποιεία περνάνε κρίση. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα και την αύξηση του Φ.Π.Α στο 13% στο ψωμί, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρημένη θέση των επιχειρήσεών τους, με αποτέλεσμα ακόμα και την απειλή λουκέτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες.

Επιπροσθέτως, τόνισαν ότι παρότι το επάγγελμα του αρτοποιού είναι ήδη ανοικτό, ο πρόσφατος νόμος για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων έχει περιπλέξει το θέμα σχετικά με τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις μέσω των οποίων θα πωλείται το ψωμί. Ζητούν λοιπόν την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα διευκρινίζει ότι το ψωμί σαν είδος διατροφής θα πρέπει να πωλείται αποκλειστικά από καταστήματα ειδών διατροφής, χωρίς αυτό να συνιστά περιορισμό και να κατατάσσει το επάγγελμα στα κλειστά.

          Τέλος, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του bake off και της «θερμής γωνιάς» και τονίστηκε ότι αυτά πρέπει να λυθούν με παρέμβαση της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου.

          Ο κ Χαρακόπουλος, χαρακτήρισε εύλογα τα αιτήματα του κλάδου και μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Θα πρέπει άμεσα να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ψωμί που αποτελεί το βασικότερο αγαθό πρώτης ανάγκης για κάθε νοικοκυριό. Δυστυχώς η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η εμμονή της στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών πέραν από ελάχιστης οικονομικής αποτελεσματικότητας αποδομεί τον κοινωνικό ιστό».

Στην συνάντηση, παρόντες από την πλευρά των αρτοποιών ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλης Μούσιος, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Λάρισας κ. Φαίδωνας Ζαμπούρας και γενικός γραμματέας κ. Γκούλιας Αλέξανδρος.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη
Επόμενο άρθρο Σύγχρονο ηλεκτρονικό πάσο για τους φοιτητές