Ειδήσεις

Την Κυριακή η 1η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας συνδιοργανώνουν την 1η Συνάντηση Παραδοσιακών Μουσικών Συνόλων την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στις 20:30 το βράδυ.
Η μουσική συναντά την παράδοση μέσα από ήχους που θα μας ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου αντικατοπτρίζονται στην μουσική και τα τραγούδια του.
Στην συναυλία θα λάβουν μέρος μέλη χορωδιών από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δ. Κιλελέρ, τον Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «η καθ’ ημάς Ανατολή» και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Λάρισας με υπεύθυνο τον Αντώνη Μαρέτη. Την χορωδία θα συνοδεύσουν η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Λαϊκής Παράδοσης Λάρισας με υπεύθυνο τον Γιώργο Τσιπλακούλη καθώς και η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Λάρισας με υπεύθυνη την Χάιδω Τζιάνα.
Επιπλέον θα συμμετάσχουν μέλη από το τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού του Μ.Ε.Σ Αβέρωφ «ο Θετταλός» και από την χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης με υπεύθυνο τον Γιώργο Τερζούδη. Την χορωδία θα συνοδεύσει η χορευτική ομάδα του εφηβικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης με υπεύθυνο τον Μιχάλη Τσακνάκη.
Προσκεκλημένη στην εκδήλωση θα είναι η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου Φλώρινας (σε συνεργασία με τον σύλλογο Κιουταχειωτών-Μικρασιατών Φλώρινας) με υπεύθυνο τον Βασίλη Δόντσιο.
Την συναυλία θα πλαισιώσει η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Καλαμπούκα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Αντιπροσωπεία του ΕΚΝΛ στον καταυλισμό έξω από την Μάνδρα
Επόμενο άρθρο Στην Καππαδοκία ο Μάξιμος Χαρακόπουλος