Ειδήσεις

Μάξιμος : Φαιδρότητες ΣΥΡΙΖΑ με πριγκίπισσες και συμβόλαια τιμής


«Έγινε εμφανές και σε όσους είχαν αμφιβολίες ότι στόχος της ομάδας που διαχειρίζεται σήμερα τα ζητήματα παιδείας είναι να καταργήσει τα “πάρα φύσιν” αρχαία ελληνικά στο γυμνάσιο, -κατά τη ρήση του κ. Φίλη-, το μάθημα των θρησκευτικών, τις μαθητικές παρελάσεις, αλλά και τις “πριγκίπισσες” και τα “βασιλόπουλα” με συμβόλαια τιμής που θα υπογράφουν οι μαθητές του δημοτικού». Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια του Τομέα. Ο Θεσσαλός πολιτικός συνέχισε λέγοντας ότι «λυπάμαι, αλλά εδώ ξεφεύγουμε από το πεδίο της πολιτικής και μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια. Εδώ οι ιδεοληψίες κι οι εμμονές κάποιων μετατρέπονται σε παραλογισμούς και φαιδρότητες. Καταντούν ανέκδοτο. Και θα γελούσαμε όλοι με αυτά που λέγονται αν αυτοί που τα λένε δεν είχαν την εξουσία. Γι’ αυτό τους καλούμε να σοβαρευτούν και να αναθεωρήσουν. Η εκπαίδευση δεν είναι “του κασίδη το κεφάλι” για πειραματισμούς.
Στο χώρο της παιδείας παρακολουθούμε μια συντονισμένη και σχεδιασμένη απόπειρα οπισθοδρόμησης, με την αναστολή και κατάργηση των όποιων σωστών μέτρων ελήφθησαν από προηγούμενες κυβερνήσεις και υπουργούς παιδείας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Πρόκειται ίσως για την πιο αντιδραστική, με την έννοια των ιδεολογικών αρχών που τη διέπουν, πολιτική διαχείριση που έχει γνωρίσει ο τόπος για πολλές δεκαετίες».
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «αν θέλαμε με μια πρόταση να χαρακτηρίζαμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα λέγαμε ότι είναι μια “διαρκής επίθεση στην αριστεία και στην εργατικότητα με στόχο την ισοπέδωση των πάντων”. Έτσι, “η αριστεία είναι ρετσινιά” και “η καριέρα είναι χολέρα”. Αυτά είναι τα “μότo” της κυβέρνησης που μας έλαχε στην πιο κρίσιμη ώρα για την πατρίδα». Στη συνέχεια απαρίθμησε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αναφέροντας την κατάργηση των πρότυπων σχολείων, το “ψαλίδισμα” και την υποβάθμιση των ολοήμερων σχολείων, την ιδιωτική εκπαίδευση που της βάζουν “στενό κορσέ”, την τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου “αιώνιοι φοιτητές” δικαιώθηκαν πανηγυρικά, ενώ εκπαραθυρώθηκαν δια της απαξίας διεθνούς κύρους καθηγητές στα Συμβούλια Ιδρυμάτων.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία «μια φθηνή παράσταση για επικοινωνιακούς λόγους» και συνέχισε λέγοντας ότι «όσο αυτός διαρκούσε, παρακολουθούσαμε άναυδοι τα μέτρα, τις τροπολογίες της νύχτας και τις φωτογραφικές διατάξεις σε άσχετα νομοσχέδια, χωρίς καμία συνεννόηση. Η όλη κατάσταση κατάντησε μια πραγματική κοροϊδία. Την οποία όσο καλή να ήταν η πρόθεσή μας δεν μπορούσαμε να τη δεχτούμε. Και αποχωρήσαμε γιατί δεν ήμασταν διατεθειμένοι να γίνουμε κομπάρσοι σε ένα άθλιο έργο, που σκηνοθετούσε το Μαξίμου για εσωτερική κατανάλωση».
Ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «ως ΝΔ, όλο αυτό το διάστημα πολιτευτήκαμε με υπευθυνότητα. Καταγγείλαμε τις προσπάθειες να αποδομηθούν οι μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις των προηγούμενων χρόνων. Μιλήσαμε συγκροτημένα με επιχειρήματα και αποδείξεις για τις λανθασμένες επιλογές. Καταγγείλαμε τις διατάξεις που βόλευαν ημετέρους, όπως και την αθλιότητα με την νομιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία, που διοργανώνει ο κ. Φίλης».
Τέλος, ο Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ ευχαρίστησε τα μέλη του τομέα γιατί όπως είπε «απέδειξαν στην πράξη ότι η ΝΔ και στον χώρο της παιδείας- διαθέτει έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη, που μπορούν να βοηθήσουν δημιουργικά στο κυβερνητικό έργο που σύντομα θα κληθεί να επιτελέσει»

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας : Η κυβέρνηση παρέδωσε άνευ όρων την ελληνικότητα της φέτας
Επόμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία στη Νίκαια