Ειδήσεις

Τρεις συλλήψεις στη Λάρισα για αρχαία


Συνελήφθησαν, χθες (01-06-2016) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο άντρες, ηλικίας 62 και 28 ετών (πατέρας και γιος) και μία 60χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παραβίασης του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία οι δύο άντρες πωλούν πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και καπνού, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση τον 62χρονο.
Χθες το πρωί, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε καφενείο ιδιοκτησίας της 60χρονης, όπου μετέβη με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και της παρέδωσε άνευ αντιτίμου (52) πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, προκειμένου εκείνη να τα διαθέσει στους τελικούς αποδέκτες τους.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (111) πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών και (24) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (1.200) γραμμάρια αφορολόγητου κατεργασμένου καπνού.
Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο γιος του 62χρονου, σε σημείο κοντά στην οικία τους.
Από την κατοχή του 62χρονου, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο αντρών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

• (12.773) πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών,
• (875) συσκευασίες αφορολόγητου κατεργασμένου καπνού, συνολικού βάρους (43) κιλών και (750) γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των (10.470) ευρώ,
• τετράδιο, μπλοκ, σημειωματάριο, ημερολόγιο και ιδιόχειρες σημειώσεις, όπου αναγράφονταν και χρηματικά ποσά και ποσότητες αφορολόγητων τσιγάρων, καθώς και
• (21) πήλινα αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας των αρχαιοτήτων (δακρυδόχοι, κύπελλα, κανθαροειδή αγγεία κ.α.), πρώιμης ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνικών ειδών θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων, δασμών και λοιπών επιβαρύνσεων, που υπολογίζονται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (56.000) ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 29χρονου για κατοχή ναρκωτικών δισκίων
Επόμενο άρθρο Κέλλας : Η κυβέρνηση παρέδωσε άνευ όρων την ελληνικότητα της φέτας