Η Νέα Λάρισα για τις Γιορτές Πηνειού 2016

01 Ιουνίου 2016

Ο πρώτος μήνας του Καλοκαιριού σηματοδοτείται εδώ και πολλά χρόνια για τη Λάρισα με ένα σπουδαίο θεσμό Πανελλήνιας εμβέλειας : «τις γιορτές Πηνειού». Και επειδή εμείς πιστεύουμε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε: Είναι ένας θεσμός που απαιτούσε την ασφαλή … κάθοδο στο ποτάμι της πόλης. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι αυτό οφείλεται στα αντιπλημμυρικά έργα που με επιμονή του Δημάρχου Χριστόδουλου Καφέ ολοκληρώθηκαν.
Μία κάθοδος που το 1999 επί Δημάρχου Τζανακούλη και με τον Πάνο Σάπκα στον ίδιο ρόλο τότε, τη βιώσαμε με μία βραδιά όπου, με επιλογές συμπολιτών – είχα την τύχη να είμαι ανάμεσά τους- πλημμύρισε μελωδίες το ποτάμι. Και έκτοτε, θεσμοθετήθηκαν και οι γιορτές Πηνειού.
Γιορτές Πηνειού που, επί της σημερινής ΔΑ του Δημάρχου Καλογιάννη, με τον Πάνο Σάπκα στον ίδιο, όπως τότε, ρόλο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι όχι απλά ως προς τις διαδικασίες υλοποίησης … «εκσυγχρονίστηκαν» αλλά, με μειωμένο προϋπολογισμό αναβαθμίστηκαν και ως προς το περιεχόμενο και την αισθητική τους, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν το φετινό πρόγραμμα.
Η δε πετυχημένη μετακίνηση της έναρξης να συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή μέρα Μουσικής δίνει περιθώρια μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας και εξωστρεφούς εμβέλειας.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως, η αξία μίας αρχικά επιτυχημένης πολιτικής αποκτά μεγαλύτερη αξία από μία πετυχημένη συνέχεια.
«Κατασκήνωση στην πόλη»
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή. Είναι μία σημαντική προσπάθεια με κοινωνικό πρόσημο. Απλά θα προσθέταμε στα πλαίσια βελτίωσης της υλοποίησης του προγράμματος τα εξής :
• Να αποκεντρωθεί περισσότερο το πρόγραμμα και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου αξιοποιώντας χώρους που σήμερα είναι κλειστοί (πχ σχολεία) και συνεργαζόμενοι και με τοπικούς φορείς (πολιτιστικούς συλλόγους, γυναικείες συνεταιρισμούς). Έτσι, θα ζωντανέψουν οι μικρές αυτές κοινωνίες αλλά και τα παιδιά της πόλης θα μάθουν και θα δουν νέα ενδιαφέροντα.
• Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων να γίνει κατά το δυνατόν περισσότερο σε ανοικτούς χώρους φυσιολατρικούς της πόλης (Γεωργική σχολή, αισθητικό άλσος, αισθητικός χώρος Πηνειού στην Αμυγδαλέα κά) ή/και σε περιβάλλοντες χώρους ιστορικών δομών (Αβερώφιος, κονάκι Χαροκόπου κά)
Στα πλαίσια μίας κριτικής δημιουργικής στάσης που τηρούμε δύο χρόνια τώρα ως Νέα Λάρισα, αποδείξαμε ότι, απέναντι στη ΔΑ έχουμε το θάρρος της έντονης κριτικής μαζί με το θάρρος της αναγνώρισης και του επαίνου.

ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής Νέας Λάρισας

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Οκτώβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031