Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας : Άμεση παρέμβαση της πολιτείας για αποζημίωση των πληγέντων


Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα τα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες στην επαρχία Φαρσάλων.
Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη εκτίμηση του ΤΟΕΒ Ενιπέα, έχουν “πνιγεί” χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες, ενώ παράλληλα καταστράφηκε μεγάλο μέρος των υποδομών του Οργανισμού. Πρόκειται για ζημιά ανυπολόγιστης οικονομικής αξίας για χιλιάδες αγρότες των Φαρσάλων.
Μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στα χωριά του πρώην δήμου Ενιπέα Ανωχώρι, Κατωχώρι, Σταυρό, Άγιο Γεώργιο, Πυργάκια, Υπέρεια και σε αγροτικές εκτάσεις πέριξ της πόλης των Φαρσάλων. Καλλιέργειες όπως βαμβάκι, ψυχανθή και σιτηρά, σκόρπισαν στην κυριολεξία.
Παράλληλα, καταγράφονται ζημιές μεγάλης αξίας σε επιχειρήσεις και σπίτια εντός της πόλης των Φαρσάλων, με τους ιδιοκτήτες τους να βρίσκονται σε απόγνωση.
Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ αυτονόητη την άμεση παρέμβαση της πολιτείας ώστε έγκαιρα, με ταχύτητα και δικαιοσύνη να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην αποζημίωση των πληγέντων.
Σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, ειδικά η καταστροφή στην αγροτική οικονομία της ευρύτερης περιοχής θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για χιλιάδες αγρότες, εφόσον το κράτος δεν πράξει τα αυτονόητα.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Ν. Παπαδόπουλου για τις εκτεταμένες ζημιές στα Φάρσαλα
Επόμενο άρθρο Ιερό προσκύνημα πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης