Ειδήσεις

Μάξιμος : Μην έχετε αυταπάτες, έτσι δεν βγαίνουμε από την κρίση


«Έρχεται μια τεράστια φοροκαταιγίδα. Ό,τι κινείται και αναπνέει φορολογείται πια υπέρμετρα. Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η πολιτική οδηγεί την οικονομία σε ένα καθοδικό σπιράλ; Δεν υπάρχει ελπίδα και μην έχει κανείς αυταπάτες ότι με αυτή την πολιτική θα βγούμε από την κρίση! Αντιθέτως, το επόμενο διάστημα θα έχουμε και πάλι την ανάγκη επιβολής νέων μέτρων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα νέα φορολογικά μέτρα (στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στη δημοσιογράφο κ. Άννα Μπουσδούκου).
Ο κ. Χαρακόπουλος στηλίτευσε επίσης τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση, ο οποίος όπως υπογράμμισε «δεν τιμά την κυβερνητική πλειοψηφία. Δυστυχώς, κατά συρροή πια, κι αυτό έχει γίνει κανόνας, έρχονται με διαδικασία του κατεπείγοντος σημαντικά νομοσχέδια, χωρίς να υπάρχει επαρκής χρόνος ο βουλευτής να ενημερωθεί και να γνωρίζει επακριβώς τι ψηφίζει. Τώρα κατατέθηκε αυτό το νομοσχέδιο, 465 σελίδες το κύριο σώμα του νομοσχεδίου και χιλιάδες σελίδες οι συμβάσεις για τα αεροδρόμια που θα αποκρατικοποιηθούν. Και καλούμαστε λοιπόν, την Κυριακή να ψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο. Με τον ίδιο τρόπο έρχονται μια σειρά από νομοσχέδια, με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου. Αυτό που γίνεται δεν έχει προηγούμενο. Όλη τη βδομάδα δεν έχει νομοθετικό έργο η βουλή, και Σαββατοκύριακο κατατίθενται με έκτακτες, με κατεπείγουσες διαδικασίες νομοσχέδια».
Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα τελευταία προαπαιτούμενα πριν την αξιολόγηση ο κ. Χαρακόπουλος είπε πως «η ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι κόμμα ευθύνης και πολιτεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Μελετούμε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, όπου πρόκειται για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και ως κυβέρνηση τις υποστηρίξαμε, θα τις ψηφίσουμε. Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, πιστεύω ότι η ΝΔ θα πρέπει να τις στηρίξει. Χρειάζονται αποκρατικοποιήσεις, και είναι θετικό το ότι η κυβέρνηση ξεπερνάει εμμονές και ιδεοληψίες. Το ζήτημα είναι να τρέξουν γρήγορα, καθυστέρησαν παρά πολύ, πέρασε σχεδόν 1,5 χρόνος χωρίς να γίνει τίποτα στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων».
Όσον αφορά την αιχμή ότι η ΝΔ συμφώνησε στο τρίτο μνημόνιο, ο Θεσσαλός πολιτικός υπενθύμισε ότι συμφώνησε «σε στόχους υπό τη δαμόκλειο σπάθη της εξόδου της χώρας από το ευρώ και την εκδίωξη από την Ευρωζώνη και την ΕΕ». Και ο κ. Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «το μείγμα της πολιτικής, τη συνταγή που θα ακολουθήσει η χώρα την αποφασίζει η κυβέρνηση. Και η καλύτερη απάντηση σε αυτό είναι η κυριακάτικη συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, ο οποίος είπε ότι “η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες”. Και ακόμη ότι “η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι αν είχε κλείσει το καλοκαίρι η αξιολόγηση”. Τότε, όμως, πηγαίναμε στα δημοψηφίσματα, τότε είχαμε την πολιτική Βαρουφάκη που οδήγησε σε όλη αυτή την περιπέτεια με τα capital controls, τις κλειστές τράπεζες και στη συνέχεια στα κλειστά σύνορα».

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις για παράνομα τυχερά παίγνια σε διαμέρισμα στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν τα παιδιά της Χάλκης