Ειδήσεις

52 εκατ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα


Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θανάση Βούρδα και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για την παρακολούθηση της πορεία των σιδηροδρομικών έργων στην περιοχή και τον προγραμματισμό των έργων για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βούρδα για την παρουσία του εδώ. Έχουμε ξανασυναντηθεί και έχουμε βάλει τις βάσεις μιας σχεδιασμένης συνεργασίας έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε μια δύσκολη περίοδο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Έχουμε μεγάλα έργα σιδηροδρομικά έργα σε εξέλιξη εδώ στη Θεσσαλία. Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα – Βόλος προχωράει, έχει γίνει διαπλάτυνση της γραμμής και εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα η ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα. Πρόκειται για ένα έργο ζωής για τη δυτική Θεσσαλία, που ήταν ζητούμενο δεκαετιών το οποίο εντάσσουμε στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με 52 εκατ. ευρώ. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με βήματα συγκεκριμένα και σχέδιο έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος και να πάμε στην ολοκλήρωση του έργου, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η διάβαση στα Σαράγια δίνεται σύντομα σε κυκλοφορία και παράλληλα βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης για να μπορέσει να λειτουργήσει ο σταθμός του προαστιακού της Ιτέας. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας γιατί μόνο με συνένωση δυνάμεων μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για να κερδίσουμε το μέλλον της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο κ. Θ. Βούρδας σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη για τη δυνατότητα που μας δίνει να έχουμε τη σημερινή συνάντηση όπου συζητάμε όλα τα θέματα που αφορούν την Θεσσαλία σε σχέση με τα έργα στο σιδηρόδρομο, τόσο την ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Παλαιοφάρσαλα –Καλαμπάκα, το αντίστοιχο έργο ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα- Βόλος την ολοκλήρωση του έργου στα Σαράγια στα Τρίκαλα και συζητάμε και για την ένταξη, που αφορούν έργων όπως είναι στην Ιτέα Τεμπών για την κατασκευή της στάσης. Νομίζω ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και στην ΕΡΓΟΣΕ και όλο αυτό βοηθάει ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για την ολοκλήρωση των έργων, που τρέχουν αλλά και για την άμεση προκήρυξη καινούριων».

Όπως έγινε γνωστό μέχρι τον Ιούνιο η διάβαση στα Σαράγια θα παραδοθεί στην κυκλοφορία. Στο ζήτημα του Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα εξετάστηκαν όλα τα τεχνικά θέματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να βγει η πρόσκληση και να κατατεθεί από την ΕΡΓΟΣΕ τεχνικό δελτίο για να προκηρυχτεί το έργο εντός του 2016. Το Λάρισα –Βόλος είναι ενταγμένο στο κεντρικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, οπότε αναμένεται η αντίστοιχη πρόσκληση από το ΕΠΕΡΑΑ για την ένταξή του. Για το σταθμό της Ιτέας έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μόλις εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια, το έργο πρόκειται να προκηρυχτεί μέσα στο 2016.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη τις ΕΡΓΟΣΕ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Διαχειριστικής Αρχής.

Προηγούμενο άρθρο Έλεγχος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων