Ειδήσεις

Επίσκεψη Ν. Παπαδόπουλο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας


Σήμερα 16-05-2016, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ), όπου συναντήθηκε με τον κ.Απόστολο Κομνό, Διευθυντή της Μ.Ε.Θ, τον κ. Βασίλη Σταμουλόπουλο, Διευθ. Διοικητικού προσωπικού, την κα. Ελευθερία Ζέρβα, Διευθ. Νοσηλευτικής υπηρεσίας και άλλα στελέχη του νοσοκομείου.
Κατά την συνάντηση, ο βουλευτής ενημερώθηκε κυρίως για τα ζητήματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία της Μ.Ε.Θ αλλά και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ειδικότερα, ο κ. Κομνός έθεσε στον βουλευτή το καίριο ζήτημα της λειτουργίας της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ),ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη για το οποίο έχουν εργαστεί με ζήλο αρκετοί εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας. Η μονάδα είναι έτοιμη να λειτουργήσει με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένη και εφοδιασμένη. Επιπρόσθετα, ο κ. Κομνός τόνισε τα διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν από την συνένωση του Γενικού με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και την άμεση ανάγκη να διαχωριστούν ώστε να καταστεί αυτόνομο και αυτοτελές το Γενικό Νοσοκομείο καθώς είναι αδύνατη η ακριβής στάθμιση των αναγκών του.
Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του, τόνισε ότι η κωλυσιεργία στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού για την λειτουργία της Μ.Α.Φ οφείλεται στην καθυστέρηση της αλλαγής ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία στον τομέα της Υγείας. Ο βουλευτής τόνισε επίσης ότι ο τομέας της Υγείας οφείλει να αναβαθμιστεί από το κράτος έτσι ώστε να παρέχει στους πολίτες εκτός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και υπηρεσίες αποκατάστασης των ασθενών. Ένα ζητούμενο το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις σκοπίμως υποβάθμισαν, και το οποίο διαφαίνεται από το γεγονός ότι στην Λάρισα λειτουργούν 5 ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης και κανένα δημόσιο.
Πρωταρχικός στόχος του υπ. Υγείας είναι η ποιοτική, καθολική και ισότιμη δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ασφαλισμένο και μη. Η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου, σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Τώρα ανησυχούμε περισσότερο για Θρησκευτικά-Παρελάσεις
Επόμενο άρθρο Στη τελική ευθεία για την 1η Οικογιορτή Λάρισας